Otvaranje "Sajma mesa" u Bijeljini

Domaćin prvog „Semberskog sajma mesa“ od 16. do 19. novembra biće preduzeće „Globus“ iz Dvorova. Direktor ovog preduzeća Milenko Zupur najavljuje da se na Sajmu očekuje dvadesetak proizvođača, prerađivača i distributera mesa, koji će svoje proizvode predstaviti posjetiocima.

Republika Srpska 17.11.2017 | 08:31
Otvaranje "Sajma mesa" u Bijeljini
Sajam će otvoriti ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković.

U okviru manifestacije, koja će trajati do nedjelje, 19. novembra, biće organizovana izložba i prodaja mesa i mesnih proizvoda iz Semberije i užeg regiona, kao i prezentacija tradicionalne pripreme zimnice od mesa iz različitih krajeva Republike Srpske.

"Sajam će biti održan na platou ispred našeg preduzeća u Dvorovima. Zamislili smo da to bude prodajna izložba mesa i mesnih prerađevina iz Semberije i užeg regiona. Pripremamo prezentaciju tradicionalnih načina pripreme zimnice od mesa iz različitih srpskih krajeva. Takođe, osim mesa, očekujemo i prerađivače voća i povrća, kao i predstavnike destilerija i vinarija iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore", najavio je Zupur.

Prema njegovim riječima, organizovanje Sajma mesa predstavlja želju da se i široj javnosti pokaže čime to sve Semberija raspolaže i kakve resurse ima u stočarstvu i proizvodnji mesa.

Sajam mesa će trajati tri dana, a zvanično otvaranje je danas (petak), 17. novembra, u 11:00 časova. Osim sajamske izložbe, za posjetioce će biti ispečen i bik na ražnju, a biće priređeni i brojni obrazovni i muzički sadržaji.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ja

17.11.2017 09:53

Do koliko sati to traje

ODGOVORITE
Name

Dvorovi

17.11.2017 13:00

Naprijed Cico, ziv nam bio!

ODGOVORITE
Name

Đido .

17.11.2017 15:43

Ja licno dolazim na sajam dase sve ova politicka desavanja zaborave . Da degustiram a i da kupim za zimu domace je domace i dase popije koja ljuta .

ODGOVORITE
Name

Ramiza

17.11.2017 16:51

Eto i mene da krkam cvaraka i kulena ..