Uspješan nastup KUD-a u Pragu

Folklorni ansambl КUD „Кralj Petar Prvi Ujedinitelj“ bio je učesnik 24. Međunarodnog festivala folklora koji je održan u Pragu u Republici Češkoj od 09. do 12. novembra ove godine.

Republika Srpska 16.11.2017 | 20:45
Uspješan nastup KUD-a u Pragu
Na ovom prestižnom evropskom festivalu nastupilo je 40 ansambala iz više od 30 zemalja iz Republike Srpske su bila društva iz Vojkovića i Višegrada.

Predsjednik ovog КUD-a Čedo Guzina kaže da je organizator festivala dugo godina pratio rad višegradskih amatera i konačno je došlo vrijeme da ova generacija igrača dobije poziv da učestvuje na ovom velikom okupljanju folklorista.

"Zahvaujući opštini Višegrad i drugim prijateljima КUD-a otputovali smo u ovaj prelijepi grad", dodao je Guzina.



Članovima ansambla petodnevni boravak u Pragu ostaće u divnom sjećanju.

Кažu da je sve bilo prelijepo, nastup na koncertu, zatim druženje sa vršnjacima iz više zemalja a posebno šetnja ulicama češke prestonice.

Član КUD Jelena Javorac kaže da je zanimljivo bilo putovanje kroz gradove do Praga a posebno joj se dopao ovaj grad pun spomenika i zelenila.

„Igram skoro deset godina i ovo mi je bio nezaboravan doživaj. Pokazali smo se u jednoj koreografiji, igrama iz okoline Đerdapa i vrlo smo zadovoljni prijemom kod publike“, rekao je Vladan Petković.

I Nikolina Tanović ističe da se za ovakav uspjeh treba da zahvali i koreografima Pantu Simiću kao i Nikolini i Danijeli Šućur.

„ Zahvaljujući nasupu na ovom festivalu dobili smo i pozive iz Španije i Turske da i tamo učestvujemo na koncertima a da li će se to ostvariti vidjećemo“, rekla je Željana Trifković.

Ovo višegradsko kulturno-umjetničko društvo poznato je i priznato u Republici Srpskoj.

U junu ove godine u Zvorniku dječiji ansambl u vrlo jakoj konkurenciji ubjedivo je osvojio prvo mjesto.



BN televizija

Komentari / 0

Ostavite komentar