Predao se Darka Šarića saradnik

Dejan Šekularac (37), jedan od optuženih saradnika narko-bosa Darka Šarića, upravo se predao policiji na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla", saznaje "Blic".

Srbija 16.11.2017 | 16:59
Predao se Darka Šarića saradnik
Kako nezvanično saznajemo, u toku je provera njegovog identiteta, a nakon toga biće sproveden u pritvor po ranijoj odluci Specijalnog suda u Beogradu.
 
Ovo je, inače, drugi put da se Šekularac nalazi u pritvoru zbog optužbi koje ga povezuju sa Darko Šarićem i švercom kokaina. Još 2011. godine, za njim je Interpol iz Argentine raspisao poternicu jer ga potražuje radi služenja zatvorske kazne zbog pokušaja krijumčarenja droge.

Šekularac je zvanično u bekstvu od oktobra 2010. godine, samo nekoliko dana pre nego što je Crna Gora potpisala sporazum o izručenjima sa Srbijom.

On je bio uhapšen 5. februara 2010. godine na osnovu Interpolove poternice Srbije, zajedno sa Goranom Sokovićem, pod sumnjom da su obojica kao članovi Šarićevog narko-klana učestvovali u švercu 2,7 tona kokaina iz Urugvaja.

Sumnja se da je Šekularac bio zadužen za organizovanje i kontrolu prevoza narkotika, a da je Soković, zajedno sa Šarićem, jedan od glavnih vođa narko kartela koji je razvio jake ogranke u Crnoj Gori i Srbiji.

Međutim, samo nekoliko dana kasnije Viši sud u Podgorici obojicu je pustio na slobodu po nalogu Vrhovnog tužilaštva Crne Gore, jer je Specijalni sud u Srbiji odbio da dostavi dokaze protiv njih dvojice.

Srpski tužilac Miljko Radisavljević tada je izjavio da bi dostavljanje dokaza u ovoj fazi istrage tužilaštvu Crne Gore protiv Sokovića i Šekularca moglo ozbiljno da ugrozi istragu koja se protiv Šarića vodi u Srbiji.

On je objasnio da zahtev tužilaštva Crne Gore nije odbijen, već odložen i da je trebalo postupiti po poternici, pa tek onda videti koji su dalji vidovi saradnje.

(Blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar