Uskoro konkurs za glavnog tužioca

Konkurs za izbor zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva BiH biće ponovljen, dok će konkurs za izbor glavnog tužioca BiH biti raspisan, odlučeno je današnjoj na sjednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH.

Bosna i Hercegovina 16.11.2017 | 12:13
Uskoro konkurs za glavnog tužioca
Predsjednik VSTS-a Milan Tegeltija rekao je novinarima da se na konkrus za zamjenika glavnog tužioca prijavilo deset kandidata, te da su svi iz Tužilaštva BiH.

On smatra da konkurs treba ponoviti zbog odnosa unutar Tužilaštva, kao i jučerašnje odluke o odbijanju žalbi sada već bivšeg glavnog tužioca Gorana Salihovića na odluku Drugostepene disciplinske komisije, kojom je postavljen za tužioca Tužilaštva BiH.

Tegeltija smatra da su svi prijavljeni kandidati dobri i da nisu eliminisani iz dalje mogućnosti da budu izabrani na ovu funkciju, ali da bi ponovljeni konkurs dao mogućnosti i tužiocima "sa strane" da budu izabrani.

On je istakao da, prema redovnoj proceduri, slijedi raspisivanje konkrusa za poziciju glavnog tužioca BiH koji će ići uporedo sa izborom njegovog zamjenika. 

Izvor: Srna

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

KONDOR

16.11.2017 11:35

BIRAJTE ISKLJUCIVO PO POSTIGNUTIM REZULTATIMA. U JAVNOSTI SLOVI KAO NAJKVALITETNIJA DA BUDE GLAVNI TUZILAC STRUCNA, INTELIGENTNA I PRAVDOLJUBIVA DALIDA BURZIC.

ODGOVORITE
Name

SIMO IZ VLASENICE

18.11.2017 09:15

AKO JE PO REZULTATIMA ODMAH IZABRATI ZA GLAVNOG TUŽIOCA ADVOKATA DUŠKA TOMIĆA IZ BIJELJINE KOJI IMA SRCE VEĆ OD MAJEVICE.

Name

Aha

16.11.2017 11:37

A sto se izblamirao nedavno na TV . Ja da sam se onako seljački pokazao dao bih odmah ostavku. Mislio sam da je malo kulturniji i obrazovaniji.

ODGOVORITE
Name

SIJUKS

16.11.2017 11:55

Kriterij obavezno da bude: izbor Glavnog tuzioca u interesu pravne sigurnosti gradjana. Do sada je u BiH po tom kriteriju ispred svih bila Dalida Burzic.

ODGOVORITE
Name

UDBA

16.11.2017 12:31

Ma ovaj celavi kad zine slaze!!!!!’

ODGOVORITE
Name

055

16.11.2017 12:47

Ne možeš ti presjedavati kad si dokazani lopov,kriminalac i falsifikator dak si još bio u BL i štitio Dodika i lopoviju.Sudu BiH da se izuzmu ratni zločini ne bi imao niko ništa raditi jer su svi u sprezi sa kriminalcima misleći pri tome na vrh BiH i entiteta pa redom.

ODGOVORITE
Name

Moda IV

16.11.2017 13:31

Može li se vajni ,, pravni ekspert", Milan Tegeltija izjasnitii šta je čekao više od godinu dana da raspiše konkurs za izbor glavnog tužioca Tužilaštva BiH. Je li mislio da će se protokom vremena ona dva slova ,,v.d." sama od sebe izbrisati, te da će gospođa Tadić na taj način trajno zauzeti fotelju na kojoj se nalazi, a što bi njemu i njegovom nalogodavcu Miloradu Dodiku i te kako odgovaralo, jer smo vidjeli da je dotična, za ovu godinu dana uspjela jedino da upropasti sve istrage pokrenute protiv Zmaja od Laktaša, naravno po nalogu svog mentora Dragana Čovića

ODGOVORITE
Name

A H

16.11.2017 14:07

Vidi glave ko u svemirca.

ODGOVORITE