Nije platio reket: Raznijeli mu auto

Snažna eksplozija uznemirila je juče stanovnike Mostara, gdje je eksplodirala bomba ispod BMW-a X1, vlasništvo Pervera Gigollaja, vlasnika pekare "Inpek", koji sumnja da mu se na ovaj način svete lokalni kriminalci jer ne želi da im plaća reket.

Bosna i Hercegovina 16.11.2017 | 10:06
Nije platio reket: Raznijeli mu auto
U momentima eksplozije, oko dva sata nakon ponoći, automobil je bio parkiran kod kuće ovog pekara, u mostarskom naselja Zalik. Povrijeđenih nije bilo. U policiji, zbog istrage, nisu mogli govoriti o detaljima.

Gigollaj, međutim, ističe da je ovo samo jedan od niza napada na njega i njegovu imovinu. Kaže da je pekaru zatvorio juče u 0.30 sati i službenim automobilom otišao kući. Nakon toga je sjeo u svoj BMW i otišao po suprugu i dijete koji su bili kod njenih roditelja.

"Oko 1.15 smo stigli kući. Spremili smo se za spavanje i zatim je snažno eksplodiralo. Ne znam tačno, ali četiri ili pet puta razbili su mi stakla na pekari. Jednom su mi razbili i staklo na autu. Pozivali su me preko telefona i tražili od mene novac, na što ja nisam pristao", tvrdi vlasnik pekare.

Ispred njegove pekare je 2015. godine aktivirana bomba, a tada su uništena stakla na radnji i dio inventara, s tim što je oštećen i jedan automobil. Gigollaj kaže da je prava sreća što u posljednjem napadu niko nije stradao, s obzirom na to da su sat vremena prije u vozilu bili on i članovi porodice.

"Ovo je katastrofa. Prvo pekara, sada automobil. Sutra će mi, dok budem sjedio sa suprugom i djetetom, bombu ubaciti u kuću kroz prozor. Očigledno treba neko izgubiti glavu pa da se stvari pokrenu", rekao je razočarani pekar.

Izvor: Nezavisne

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Realitic

16.11.2017 09:20

Sto se tice tog "reketa" svako ko pokusa uzeti pare od nekog, ko ih zaradjuje u ova vremena, treba mu noge odbiti. Neko se zaduzio da pokrene posao a psi navalili.

ODGOVORITE
Name

Re,

16.11.2017 09:55

to su mu njegovi priredili, previse se udaljio 'i to je to "besa".

Name

ŽIKA Ž

16.11.2017 09:40

MILE JE PRVI REKET REPUBLIKE SRPSKE.

ODGOVORITE
Name

BL komunista

16.11.2017 11:30

Zašto Baja mrzi Novaka? Drži čvršće reket od njega!

Name

Zika Z,

16.11.2017 14:05

j...bo re mile ,mazgo jedna ;nista neznas vise od papagaja "stvarno mozak ti je izlapio.