Navodi neosnovani, dovode u zabludu

Američka ambasada u Prištini izrazila je razočaranje zbog novog izveštaja Komisije za demarkaciju, dostavljenog skupštinskom odboru za evropske integracije.

Region 15.11.2017 | 13:52
Navodi neosnovani, dovode u zabludu
Njene tvrdnje su neosnovane, dovode do zablude, i pogrešne su", navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Ambasade SAD.

Dodaje se da postojeći sporazum odražava tačan proces utvrđivanja granice, koji su potvrdili brojni međunarodno priznati stručnjaci. 

"Stejt department je 2015. godine potvrdio da je prvobitni sporazum tačno odražavao granicu koja je postojala od 1974. godine između Kosova i Crne Gore. Od tada se nisu pojavile nikakve činjenice koje bi dovele tu odluku u pitanje. Dovođenje u pitanje sporazuma i odugovlačenje procesa ratifikacije, ugrožava odnose Kosova sa susedima i EU, i ostavlja Kosovo i njene građane izolovanim", navodi se u saopštenju. 

Ambasada SAD poručuje da vreme da kosovske institucije rade kako bi unapredile interese građana Kosova po ovom pitanju. 

"Pozivamo kosovske političare da gledaju dalje od svojih ličnih partijskih interesa i politika i da se usredsrede na potrebe svojih građana ratifikovanjem postojećeg sporazuma što je pre moguće", zaključuje se u saopštenju Ambasade SAD.

(B92/Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar