Podeljene strasti u Pioniru: Muto odlazi!

Počelo sa „Muto odlazi“, završilo se zvižducima! Jedan deo navijača protiv iskusnog stručnjaka, drugi deo negodovao zbog prozivki. . .  Nikolić: Ako neko može bolje. . .  Trener Partizana izjavio je da njegova ekipa nema ono što je potrebno za dobar rezultat u Evropi. O Radetu Zagorcu: "Hoće da dođe, a njegov menadžer traži 20-30. 000 evra mesečno".  Uopšte nisam ja problem. . . Evo, neka dođe neko drugi! "Opredelio sam se da igramo na koš više i teško ćemo mi igrati odbranu. Možemo samo da je poboljšamo. Totalno nas je poremetio centar što smo ga doveli. Nespreman je, ne može da trči". . .

Košarka 15.11.2017 | 12:45
Podeljene strasti u Pioniru: Muto odlazi!
Podeljene emocije u beogradskom hramu košarke - deo navijača Partizana je kraj utakmice sa Albom dočekao uz povike - "Muto, odlazi" - što je kod ostatka publike izazvalo oštro negodovanje i zvižduke. 

Nije se Parni valjak proslavio ni u drugom ovosezonskom okršaju s Albom. Samo četiri poena nedostajala su da ponovo bude "stotka". Odnosno, minimum 100 primljenih koševa. 

Sve je počelo povicima "Defence, defence (odbrana, odbrana)" nekoliko minuta pre kraja utakmice, što je jasno upućivalo na nezadovoljstvo zbog Partizanove loše odbrane.

A kada se sa tribina začula poruka da Partizanov strateg treba da ode, ostatak publike pokušao je da ih zaustavi, tačnije nadjača...

Posle novog poraza Partizana u Evrokupu Miroslav Muta Nikolić, trener crno-belih, kao po običaju, govorio je bez dlake na jeziku na konferenciji za medije . On se između ostalog osvrnuo i na sporadične povike sa tribina u kojima mu deo navijača poručuje da je vreme da napusti klupu najtrofejnijeg srpskog kluba...

"Uopšte nisam ja problem... U smislu da odem. Evo, neka dođe neko drugi! Partizan generalno ima problem! Vidite i sami da mi nismo za Evropu, svaki drugi dan utakmica... Neiskusni su igrači. Drugačije ne mogu".

Kada je sam meč u pitanju Nikolić je kazao:

"Nema šta mnogo da se kaže. Malo nas je stigao i umor, nismo bili pravi. Večeras ništa nije funkcionisalo. Oni su nas dobro skenirali i odigrali odbranu, a naša odbrana je katastrfalna. Ovo je najgora odbrana do sada ove sezone. Teško je očekivati nešto u Evropi s takvom igrom".

Muta nije okrivio nikoga pojedinačno...

"Generalno, svi loše igraju odbranu, nisu obučeni da je igraju. Kad se nešto dogovorimo na sastancima, dogovorimo sa na jedna način, a onda dođe utakmica i sve rade naopako. Obrukali smo se par puta kad nismo iz auta uspeli da ubacimo loptu. To je sve do igrača. Ne pravimo blokade, ne demarkiramo se. Čak ni ovi malo stariji naši igrači nemaju iskustvo. Andrić, Gavrilović... Gde su oni igrali? Oni su bekap opcije. Oni tek treba da uče. Svi oni imaju minutažu. Zato sam i doveo ovu dvojicu stranaca, da mi razigravaju igrače. Ali kad se pojave negde u Evropi oni više igraju za statistiku"...

Nikolić ipak priznaje da je način igre, sam sistem - njegov izbor.

"Opredelio sam se da igramo na koš više i teško ćemo mi igrati odbranu. Možemo samo da je poboljšamo. Totalno nas je poremetio centar što smo ga doveli. Nespreman je, ne može da trči... Ali borimo se, igrači imaju energiju".

Na kraju malo i o pojedincima...

"Ne može Pecarski da igra u ovom ritmu, pukao je... Morao sam da ga menjam, da se odmori. Nisam ga menjao zato što je nešto pogrešio. On ne može da trči u jakom evropskom ritmu. Što bih ga menjao inače?! Uvek sam u karijeri davao šansu mlađim igračima. Opredelio sam se za njega. I za Vanju, da postane lider. Bio je bekap, a sad igra 35 minuta. Moramo da pravimo neke igrače. A želje navijača su veće nego što je naša realnost. To je normalno, Partizan je veliki klub. Ipak, neke stvari nisu realne", zaključio je Nikolić. 

Priželjkivao je Miroslav Nikolić pobedu Partizana nad Albom, između ostalog da mu ulepša krsnu slavu, a dobio je bledu partiju svog tima, ubedljiv poraz (80:96) i na kraju čak skandiranje "Muto, odlazi" iz grla nekoliko desetina navijača.

"Došao sam ovde sa željom da nešto napravimo, ali u Evropi - teško. Pogledajte malo ko igra za nas. To su sve 'bek-ap' igrači. Ja pokušavam od Marinkovića da napravim lidera, guram Pecarskog, kao što sam tokom čitave karijere gurao mlade igrače... Dovodili smo pojačanja u hodu... Ja drugačije ne mogu. Ako neko može bolje, nije problem da ja odem".

Videlo se da iskusnog stratega pogađaju ovakvi Partizanovi nastupi, u čijem korenu je, kao i ranije ove sezone, slaba odbrana.

Nikolić je rekao da u njegovom timu ima dosta igrača koji igraju slabu individualnu odbranu, onih koji nisu obučeni da igraju odbranu, ali i da je protiv Albe zatajila timska odbrana.

"Ovo uopšte nije bio dogovor, da idemo igračima Albe ispod bloka i puštamo šuteve. Malo nas je stigao umor i nismo bili pravi. Oni su nas dobro skenirali, tako da u napadu nije ništa funkcionisalo, dok smo u odbrani bili katastrofalni", bez uvijanja je pričao Miroslav Nikolić.

On je još naveo da su neki igrači neiskusni, da je Samjuels i dalje nespreman, da neki "prvo gledaju koš" i u Evrokupu "igraju za statistiku".

"Šta da radite kada imate trojicu-četvoricu takvih? Ja sam se zato i opredelio da igramo kontru i sekundarnu kontru, da idemo na koš više".

Nikolić je na kraju samoinicijativno prokomentarisao izjavu Radeta Zagorca od prethodne večeri, kada je u emisiji TV Arena sport rekao da želi da dođe u Partizan.

"Ne interesuju ga pare, hoće da dođe, a njegov menadžer traži 20-30.000 evra mesečno. On je dobar igrač, ja ga poštujem, ali mi nemamo te pare".

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar