Nigerija razbila Argentinu - od 0:2 do 4:2!

Fudbaleri Nigerije pobedili su Argentinu na Krasnodar areni u prijateljskoj utakmici sa 4:2, a Kolumbija je rutinski savladala Kinu 4:0.  Šamar Argentini u Krasnodaru, ne mogu bez Mesija! Nigerija lako pobedila "gaučose" - 4:2! Sampaoli opet eksperimentisao, daleko od idealnog tima. . .  Šta radi ovaj čovek? Koje su to formacije?! Argentina od 2:0 do 2:4! Nigerija pregazila viceprvaka sveta za 29 minuta. . .

Fudbal 14.11.2017 | 20:40
Nigerija razbila Argentinu - od 0:2 do 4:2!
Tužnu sudbinu Italije Argentinci su na jedvite jade izbegli u finišu južnoameričkih kvalifiakcija, ali to kao da nije otreznilo Horhea Sampaolija! Njegove kombinacije i pretumbacije, sa konstatnim izmenama sistema i formacija, nikako ne doprinose da se Gaučosi konsoliduju i počnu da igraju onako kako se od njih očekuje. 

Viceprvak sveta u poslednjem meču u 2017. godini doživeo je vrlo neprijatan poraz od Nigerije i to posle vođtva od 2:0. Afrikanci su u veliki preokret krenuli u pretposlednjem minutu prvog poluvremena i za manje od 29 minuta postigli četiri komada za jednu od najvećih pobeda u novijoj istoriji. 

Poslednji put Gauoči su primili ovoliko golova još 2011. i tada ih je takođe isprašila Nigerija - 4:1. 

Šta se desilo Argentincima nakon što su Banega i Aguero doneli prednost od 2:0 nije baš najjasnije. Nigerija je smanjila na 1:2 lepim pogotkom igrača utakmice - Kelečija Ihenača, i od tada je sve krenulo nizbrdo za Sampaolijevu četu. Ivobi i Idovu u samo dva minuta preokrenu na 3:2, pa krilni napadač Arsenala svojim drugim pogotkom u 73. minutu rešava sve dileme oko pobednika.  

Sistem i formacija Argentine? Teško da i oni najbolji piznavaoci južnoameričkog fudbala mogu da "provale". Menjalo se to više puta tokom utakmice. Od, u najmanju ruku čudnih 3-3-3-1, pa sve do 3-5-1-1, sa povratnikom Dibalom u ulozi plejmejkera. Ništa to nije valjalo. 

Ovakvoj Argentini ni sa dva Mesija ne piše se dobro na Mundijalu...

Prijateljska, prijateljska ali ipak veliki podvig Nigerijaca koji su preokrenuli sa 0:2 do 4:2 protiv ekipe za koju su igrali Di Marija, Aguero, Dibala i Masćerano.

Prvi gol na meču je dao Ever Banega u 27. minutu fantastičnim udarcem iz slobodnjaka. Na 2:0 je u akciji kao iz video igrice povisio Serhio Kun Aguero u 36. minutu.

Pavon je dobio loptu na bok, prosledio je do peterca, a Aguero je poslao iza leđa Akpejia.

Ihenačo u stilu Sandeja Oliseha vraća nadu Nigerijcima neodbranjivim šutem iz slobodnog udarca pred poluvreme, a potom u 52. minutu asistira Aleksu Ivobiju za 2:2.

Samo dva minuta kasnije najlepša akcija na meču. Cik-cak, četiri kontakta sa loptom, Argentinci zbunjeni, Idovu je priseban i Nigerija u vođstvu! Ihenačo je upisao još jednu asistenciju.

Nova bravura u 74. minutu u režiji Ivobija završila je posao Nigeriji jer je vezista Arsenala maestralno Masćeranu proturio loptu kroz noge i izašao sam ispred Marćesina i pogodio četvrti put za svoj tim i za konačnih 4:2 za Nigeriju.

Argentinci su dominirali u posedu lopte i šutevima na gol, ali im to protiv raspoložene Nigerije nije mnogo vredelo.

Kolumbijci su na Čongćing stadionu pobedili zahvaljujući golovima Pardoa iz 6. minuta, Bake iz 61, te Borhe iz 66. i 91. minuta. Kinezi su tako posle poraza od Srbije upisali i drugi poraz.

Ujedinjeni Arapski Emirati su bili bolji od Uzbekistana 1:0. Jedini gol za UAE je u 16. minutu dao Ali Ahmed Mabhut. Katar i Island su odigrali nerešeno 1:1.

Islanđani su u Dohi poveli preko Kjartansona u 26. minutu, a izjednačio je Muhamed Muntari u nadoknadi vremena. Slovačka je u poslednjim trenucima meča uspela da golom Lobotke pobedi Norvežane sa 1:0.



Fudbalska reprezentacija Argentine se "na jedvite jade" kvalifikovala na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a baš u ovoj zemlji, na stadionu Krasnodara, odigrala je poslednju prijateljsku utakmicu u ovoj godini.

Izabranicima Horhea Sampaolija rival su bili Nigerijci, još jedna reprezentacija koja ide na Mundijal, a "super orlvoi" su još jednom potvrdili da Argentina ima mnogo mana.

Posebno kada ne igra Leo Mesi...

Najbolji argentinski fudbaler propustio je ovaj duel nakon što je pre nekoliko dana igrao protiv Rusije (1:0), a bez njega u sastavu Nigerija je održala lekciju "gaučosima" u velikom preokretu nakon golova Evera Banege i Serhija Aguera iz prvog poluvremena:

ARGENTINA - NIGERIJA 2:4 (2:1)

Napadač Lestera Keleči Ihenačo je do poluvremena uspeo da ublaži, tada se činilo, sigurno vođstvo Argentine, ali je to zapravo bila najava za odlično izdanje njegovih saigrača u nastavku. Prvo je Aleks Ivobi pogodio u 52. minutu za poravnanje, a samo dva minuta kasnije debitant Idovu doveo je Afrikance u vođstvo. Pokušao je Sampaoli da "trgne" ekipu uvodeći iskusnog Belušija i Papua Gomeza, ali je Aleks Ivobi postigao još jedan gol za Nigerijce u 73. minutu.

Ukoliko pogledamo poslednjih 11 utakmica Argentine bez Mesija - skor je sledeći tri pobede (Singapur, Čile i Kolumbija), četiri poraza (Bolovija, Paragvaj, Ekvador, Nigerija) i četiri remija (Peru, Venecuela, Paragvaj, Brazil).

Eksperimentalni sastav Sampaolija, koji još uvek traži "idealnu formaciju", nije uspeo da parira raspoloženim Nigerijcima u drugom poluvremenu i čini se da je pred selektorom "gaučosa" još mnogo posla do prvog susreta na Svetskom prvenstvu sledećeg juna.

ARGENTINA: Markezin - Otamendi, Pecelja (Insua), Maskerano - Di Marija (Rigoni), Lo Selso (Gomez), Perez, Banega, Pavon (Peroti) - Dibala (Beluši, Aguero (Benedeto).

NIGERIJA: Akpeji (Uzoho) - Šehu (Ebuehi), Avazijem, Trost-Ekong, Balogun (Omeruo), Aina (Idovu) - Ogu, Mikel, Ndidi - Ivobi (Kajode, Ihenačo (Musa).

SKOR BEZ MESIJA

vs. Nigerija 4:2

vs. Singapur 6:0

vs. Bolivija 0:2

vs. Paragvaj 0:1

vs. Peru 2:2

vs.Venecuela 2:2

vs. Čile 2:1

vs. Kolumbija 1:0

vs. Brazil 1:1

vs. Paragvaj 0:0

vs. Ekvador 0:2

Prijateljske utakmice:

Srbija - Južna Koreja 1:1
Argentina - Nigerija 2:4
Kina - Kolumbija 0:4
UAE - Uzbekistan 1:0
Gabon - Bocvana 0:0
Norveška - Slovačka 0:1
19.45 Rusija - Španija
20.00 Rumunija - Holandija
20.15 Mađarska - Kostarika
20.30 Alžir - Centralnoafrička Republika
20.45 Austrija - Urugvaj
20.45 Belgija - Japan
20.45 Nemačka - Francuska
20.45 Vels - Panama
21.00 Engleska - Brazil
21.45 Portugal - SAD

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar