Evrokup: Partizan traži osvetu za -26!

Pre mesec dana Alba je slavila 111:85, ali Miroslav Nikolić očekuje da se Partizan revanšira nemačkom timu u šestom kolu Evrokupa.  Pamti, pa vrati! Može li još jedna stotka? Partizan nije zaboravio šta je bilo u Berlinu, želi da se revanšira Albi u šestom kolu Evrokupa (20. 00, Sportklub 1).

Košarka 14.11.2017 | 16:30
Evrokup: Partizan traži osvetu za -26!
Crno-beli su na dnu Grupi C sa samo jednom pobedom u pet utakmica, dok je tim iz Berlina prvi pratilac neporažene Lokomotive sa 4-1.

Na premijeri sezone srpski velikan je bio nemoćan protiv Albe, odigrali su očajno u odbrani, a bezidejno u napadu.

Nemci su poentirali kako su želeli, dominirali su u reketu, ubacili su 57 poena na poluvremenu, a na kraju zamalo slavili i sa 30 razlike.

U međuvremenu se dosta toga promenilo u timu iz Humske, Partizan je sada uigraniji tim nego početkom oktobra, a pojačao se i u reketu dovđenjem Samarda Smejuelsa.

Nikolićev tim je zadržao visok nivo igre u napadu, postiže više od 90 poena po meču, a postepeno popravlja i odbranu, iako tu i dalje najviše "škripi".

Proteklih nedelja crno-beli su stekli i dosta iskustva, dueli sa sjajnom Lokomotivom i najvećim rivalom Crvenom zvezdom su im umnogome pokazali šta je potrebno da poprave kako bi bili još bolji.

"Alba je jedina ekipa koja nas je glatko pobedila u Evrokupu. Rekao sam i tada da ćemo igrati sve bolje i nadam se da ćemo smoći snage da pobedimo. Svakako očekujem mnogo bolju igru u odnosu na taj prvi duel. Sve što duže budemo igrali bićemo bolji", rekao je Nikolić.

S druge strane, Alba je zadržala nivo igre od pre mesec dana, od meča sa Partizanom Berlinci su slavili sedam puta u deset nastupa, ali u Beograd dolaze posle poraza od Bajeruta u Bundsligi.

U proteklih sedam dana Alba je imala problema u napadu u domaćem takmičenju, u dva meča je skupila svega 146 poena, mada je u međuvremenu ubacila 94 Bilbau.

"Protiv Albe smo u Berlinu doživeli ubedljiv poraz, ali mislim da će u Beogradu, pred našim navijacima, utakmica biti potpuno drugačija. Želimo pobedu i učinićemo sve da do nje dođemo", rekao je centar Partizana Đoko Šalić.

Partizan i Alba igraju u hali "Aleksandar Nikolić" u utorak od 20 časova.

Partizan je na početku takmičenju u Evrokupu protiv Albe u Berlinu dobio šamar koji će i igrači i navijači dugo da pamte. Pamtiće i klupski almanasi, s obzirom da se radi o jednom od najubedljivih poraza Partizana u Evropi otkako se crno-beli tamo takmiče. Sad je došlo vreme za revanš.

Dobiće ekipa Mute Nikolića priliku da sravni račune za ono što mu je Alba napravila u prvom okršaju. Dodatnu težinu ovaj meč ima i u rezultatskom smislu. Ako Partizan pobedi, vraća se u igru za plasman u sledeću fazu takmičenja koliko god to trenerNikolić stavljao u drugi plan.

Eventualni poraz praktično bi Partizanovo dalje takmičenje u Evrokupu sveo na reviju.

Osim Marka Čakarevića, strateg crno-belih bi trebalo računa na sve ostale igrače. Naravno, najviše se očekuje od američkog tandema Najdžel Vilijams Gos - Patrik Miler, ali i od Vanje Marinkovića i kapitena Novice Veličkovića. Ostaje i da se vidi na koju „nogu će da ustane“ centar Samardo Semjuels i da li će uspeti da sačuva reket crno-belih.

„Alba je jedina ekipa koja nas je glatko pobedila u Evrokupu. Rekao sam i tada, u prvom kolu, da ćemo igrati sve bolje i bolje i nadam se da ćemo smoći snage da pobedimo. Svakako očekujem mnogo bolju igruu odnosu na taj prvi duel. Mi što duže budemo igrali, bićemo sve bolji", rekao je trener Nikolić čija ekipa je četiri puta probijala granicu od 100 poena.

Partizan definitivno nema problem sa postizanjem poena, ali je odbrana nešto na čemu moraju crni-beli još dosta da rade. U prvom meču u Berlinu Alba im je dala čak 111 poena.

„Moramo potpuno da zaboravimo na tu utakmicu. Ona nije bila bila realan pokazatelj odnosa snaga. To nam je bio prvi meč u Evropi u sezoni, još na gostujućem terenu. Protiv Lokomotive smo pokazali da možemo ravnopravno da se nosimo sa glavnim favoritom za osvajanje Evrokupa. U tom meču smo se držali 35 minuta, a na kraju su odlučile sitnice. Samo moramo da budemo pametniji i odigramo sa više koncentracije. Doći će stvari na svoje”, rekao je krilni igrač Partizana Strahinja Gavrilović.

U dosadašnjem toku takmičenja crno-beli su upisali samo jednu pobedu i četiri poraza, dok Alba ima obrnut učinak.

„Svaka nova utakmica za nas je šansa da pokažemo napredak u igri. Osećamo da igramo bolje i da će nam se uz malo strpljenja to vratiti i kroz rezultate. Protiv Albe smo u Berlinu doživeli ubedljiv poraz, ali mislim da će u Beogradu, pred našim navijačima, utakmica biti potpuno drugačija", uveren je centar Partizana Đoko Šalić.

Utakmica šestog kola Evrokupa između Partizana i Albe igra se večeras od 20 sati u hali Pionir, a direktan prenos je na prvom kanalu televizije Sportklub.

Evrokup, 6. kolo:
20:00 Partizan – Alba

Sreda:
18:30 Lokomotiva – Limož
20:30 Bilbao – Lijetuvos Ritas

Grupa C:
1. Lokomotiva 5-0
2. Alba 4-1
3. Ritas 2-3
4. Limož 2-3
5. Bilbao 1-4
6. Partizan 1-4

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar