Završni Masters: Gofan ga dobio, Rafa se povukao!

Povreda jača od Nadala, Gofan jedva trijumfovao! Belgijski teniser David Gofan savladao je Rafaela Nadala na startu Završnog turnira u Londonu, u dramatičnom meču koji je odlučila Špančeva povreda.  Nadal se nakon poraza povukao sa Završnog turnira! Prvi teniser sveta Rafael Nadal povukao se sa Završnog turnira u Londonu zbog povrede kolena.

Tenis 14.11.2017 | 14:45
Završni Masters: Gofan ga dobio, Rafa se povukao!
Nakon dva fenomenalna seta Rafa je u trećem potpuno posustao zbog jakih bolova u desnom kolenu i Gofan je trijumfovao rezultatom 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:4.

Belgijanac je tako u trećem duelu ostvario prvi trijumf nad Nadalom i prvi put u karijeri savladao nekog igrača koji u tom trenutku drži čelo ATP liste.

Međutim, meč treba podeliti u dve različite faze – prva dva seta u kojoj je viđena velika borba, i treći, tokom kojeg je bilo jasno da ’Bik sa Maljorke’ jedva hoda i da prilikom svakog pokreta ima bolnu grimasu.

U prvom meču grupe Grigor Dimitrov je u tri seta savladao Dominika Tima – 6:3, 5:7, 7:5.

Nadal se potom povukao sa Završnog turnira! Prvi teniser sveta Rafael Nadal povukao se sa Završnog turnira u Londonu zbog povrede kolena.

Nadal je takmičenje završio posle prvog meča u grupi i poraza od Davida Gofana u tri teška seta, a odmah po završetku bilo je jasno da je pod znakom pitanja za nastavak takmičenja.

Španac je obnovio povredu kolena desne noge na Mastersu u Parizu, pa će mu ovo biti drugi uzastopni turnir sa kojeg je morao da odustane.

"Imao sam obavezu prema turniru, gradu i prema sebi. Pokušao sam iz sve snage, uradio sve što je bilo potrebno da budem spreman, ali stvarno nisam u stanju da igram. Mnogo sam se borio tokom meča, ali sve vreme sa znanjem da postoji velika šansa da bude poslednji u sezoni", rekao je Nadal.

Gofan je slavio rezultatom 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:4.

"Uopšte nije bila odluka, već je bol odlučio. Nemam dovoljno snage da nastavim. Pokušao sam i pravo je čudo što sam rezultatski bio toliko blizu tokom meča", dodao je.

‘Bik sa Maljorke’ obezbedio je prvo mesto na kraju godine, ali će za titulu na jedinom velikom turniru koji nije osvojio morati da sačeka neku drugu priliku.

Masters u Londonu igra se za nagradni fond od osam miliona dolara.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar