NBA: Skromni Bogdan, Nikola i Nemanja! Nurkić ''ubio'' Denver!

Bogdanović i Bjelica postigli po pet, a Jokić samo šest poena. Denver i Sakramento poraženi, pobeda Minesote.  Nurkić zatrpao koš bivšem klubu! Odlična partija bh. košarkaša u pobjedi Portlanda nad Denverom.  Nurkić nadigrao Jokića, Bogdan i Beli po 5p! Srpski košarkaši nisu blistali protekle noći u NBA ligi, Nikola Jokić je postigao 6, a Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica po 5 poena.

Košarka 14.11.2017 | 14:00
NBA: Skromni Bogdan, Nikola i Nemanja! Nurkić ''ubio'' Denver!
Sakramento je nastavio da ređa poraze i upisao je deveti iz 12 odigranih utakmica u sezoni. Ovaj put bolji je bio Vašington i to ubedljivo 110:92.

Bogdan Bogdanović proveo je na parketu 20 minuta i upisao pet poena. Najefikasniji igrač u pobedničkoj ekipi bio je Džon Vol sa 21, dok je za Kingse Džordž Hil postigao 16 poena.

Ni Nikola Jokić nije imao sjajno veče.

Najbolji igrač lige protekle nedelje postigao je samo šest poena u porazu Denvera od Portlanda 99:82. Jokić je zabeležio još sedam skokova i tri asistencije.



Pol Milsap i Džamal Marej su sa po 18 poena bili najefikasniji, dok su u pobedničkoj ekipi odlične role pružili Jusuf Nurkić i Si-Džej MekKolum sa po 17 poena.

Denver je doživeo peti poraz, a ima i osam pobeda, dok je Portland sa skorom šest-šest.

Jusuf Nurkić pružio je odličnu partiju u pobjedi Portalnda nad Denverom, njegovim bivšim klubom.

Bh. internacionalac postigao je 17 poena, imao pet skokova, po jednu asistenciju i blokadu, ali i sedam izgubljenih lopti, za 30 minuta provedenih na parketu, a Blejzersi su slavili 99:82.

Uspio je Portland da zaustavi Denver na svega 35,7 odsto uspješnosti šuta iz igre, što je bilo ključno u ovom meču.

U pobjedničkom sastavu isti broj poena kao Juka ubacio je Si Džej Mekalum, a dva manje Demijan Lilard. U poraženom timu po 18 poena imali su Pol Milsap i Džamal Marej.

Ovim trijumfom Portland se izdigao na više 50 odsto uspješnosti u ligi (sedam pobjeda i šest poraza), dok Nagetsi sada imaju skor 8-6.

Jokić je pogodio tek dva od devet šuteva, te imao sedam skokova uz po tri asistencije i ukradene lopte, kao i jednu blokadu, u porazu Denvera od Portlanda 99:82.

Bogdanović je šutirao 2/4 (1/1 trojke), te imao po dva skoka i asistencije za 20 minuta u porazu Sakramenta u Vašingtonu 110:92, dok je Bjelica (2/4) imao i četiri uhvaćene lopte za 13 minutau pobedi Minesote nad Jutom 109:98.

Proteklu noć obeležio je novi obračun balkanskih gorstasa Jokića i Nurkića, koji je i ovaj put pripao bosanskohercegovačkom centru. Nurkić je opet bio izuzetno motivisan protiv bivšeg tima i saigrača koji ga je bukvalno izbacio iz Kolorada.

Nurkić je predvodio Trejlblejzerse sa 17 poena, pogodio je sedam od 15 šuteva iz igre, te imao pet skokova uz po asistenciju i blokadu.

"Bio je agresivan, stalno tražio šut", rekao je Jokić, dok se Nurkić koncentrisao na nastup svoje ekipe, "Trudili smo se da pokažemo koliko smo dobri u odbrani, da iz zadržimo ispod 80 poena. Uradili smo sjajan posao".

Blejzersi su kontrolisali ceo tok meča, imali su u jednom trenutku i 23 poena prednosti, a ključan faktor pobede je bila odbrana upravo nad Jokićem, koji je zabeležio tri dabl-dabla u nizu pre dolaska u Oregon.

"On je sjajan igrač, imao je dosta dobrih nastupa ove sezone. Znao sam tačno šta će da radi. Dobro sam ga zaustavio", dodao je Nurkić.

Nurkića je u timu Portlanda sjajno pratio Si Džej Makalum sa takođe 17 poena, dok je Demijen Lilard ubacio 15 (4/14) uz sedam asistencija, pet skokova i četiri ukradene lopte.

Najefikasniji kod Nagetsa su sa po 18 poena bili Džamal Marej i Pol Milsap koji je imao i pet skokova, dok je Vilson Čendler ubacio 14 poena uz sedam uhvaćenih lopti i šest asistencija.



Mirza Teletović ponovo nije zaigrao za Milvoki, u pobjedi Baksa protiv Memfisa 110:103.



Bogdanović je svih pet poena protiv Vizardsa postigao u prvom periodu u kojem je proveo najveći deo svoje minutaže, a trener Jeger ga nije uvodio u igru od sredine trećeg kvartala.

Kingsi su poraženi na drugom gostovanju u nizu na turneji po Istoku, a nisu imali rešenja za Džona Vola koji je pogodio sva četiri šuta za tri poena i meč završio sa 21 poenom uz devet asistencija.

Pratili su ga Marčin Gortat sa 18 poena i sedam skokova, Oto Porter Džunior sa 15 uz takođe sedam uhvaćenih lopti, 15 je ubacio i Majk Skot, dok je Bredli Bil dodao 14 poena i imao po sedam skokova i proigravanja.

Najefikasniji u ekipi Kingsa bio je Džordž Hil sa 16 poena, po 12 su ubacili Badi Hild i Zek Rendolf koji je imao i devet skokova, po 11 su postigli Geret Templ i Skal Labisije, dok je deset uz pet asistencija imao ruki Dieron Foks.



Za razliku od Jokića i Bogdanovića, Nemanja Bjelica je pobedio u noći između ponedeljka i utorka. Minesota je bila bolja od Jute 109:98. Srpski košrkaš odigrao je 13 minuta i postigao pet poena uz četiri skoka.

Bjelica je takođe imao ograničenu minutažu, u svakom periodu je igrao po 3-4 minuta, pogodio je trojku u prvom, te imao polaganje na početku poslednje za +20 Vulvsa.

Minesota je postala opasna napadačka ekipa, 12. uzastopni meč "vukovi" su postigli najmanje 100 poena što je novi rekord kluba iz Mineapolisa.

Protiv Džeza ih je do osme pobede u sezoni predvodio Karl-Entoni Tauns sa 24 poena uz 13 skokova, Džimi Batler je dodao 21 poen uz dest asistencija, 22 je ubacio Džef Tig, a Taž Gibsonpostigao 15 uz deset skokova.

"Naš napad je izgrađen iz odbrane, prenosimo mnogo energije, pritiskamo ih posle promašenog šuta, preuzeli smo kontrolu utakmice odmah u svoje ruke i nastaviliu tom rimu", rekao je Tauns.

U četvrtom porazu Sansa na poslednjih pet mečeva kod kuće najefikasniji je bio Donovan Mičel sa 24 poena uz po četiri skoka, asistencije i ukradene lopte.

Pratili su ga Rodni Hud sa 16, Jonas Jerebko i Tabo Sefološa sa po 13, te Alek Bruks sa 11 poena.



LA Klipers - Filadelfija 105:109
Golden Stejt - Orlando 110:100
Portland - Denver 99:82
Juta - Minesota 98:109
Milvoki - Memfis 110:103
Nju Orleans - Atlanta 106:105
Njujork - Klivlend 101:104
Vašington - Sakramento 110:92

Izvor: mondo.rs/mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar