Za ustaški poklič nema saslušanja

Sto dana od kada je poveden prekršajni postupak protiv hrvatskog pjevača Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, nije saslušan na nadležnom sudu, niti je zakazano ročište.

  • Vijesti
  • Region


Prijava protiv Tompsona pokrenuta je još 5. avgusta zbog ustaškog pokliča "Za dom spremni" na slunjskoj proslavi operacije Oluja.

Do danas, međutim, on nije pozvan na saslušanje u nadležnom sudu niti je zakazano ročište, prenosi portal Index.hr.

Predsjednica suda Blaženka Lugar Vladić kaže da se postupak vodi za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jer je okrivljeni prekšio članak koji se odnosi na one "koji na javnom mestu izvođenjem, reprodukovanjem pjesama, muzike i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir".

Inače, za to djelo predviđena je novčana kazna u visini od 50 do 300 njemačkih maraka, preračunato u evre, ili zatvorska kazna u trajanju do mjesec dana, a za prekršaje kod kojih je, kao u ovom slučaju, predviđena i teža odnosno zatvorska sankcija obavezno je održavanje ročišta, no ono još nije zakazano jer okrivljeni nije saslušan", rekla je Vladić.

Izvor: Tanjug

KOMENTARI4
POŠALJITE PORUKU

Mile

14.11.2017 11:13

Platicu ja tih 300 Eura pustite Covjeka na miru vise....

BOBA

14.11.2017 21:03

ČOVIJEK KAD PJEVA OTKIDA .ŠTA ME BRIGA ŠTA PJEVA JA NJEGA GLEDAM I SLUŠAM IMA I GLAS I STAS .ŠTA LJUDIMA SMETA TOMSON KO HOĆE NEKA GA SLUŠA KO NE ĆE NEMORA.IMAMO MI GORIH OD TOMSONA PA IM SE DIVE ONI KOJI SU SE SNAŠLI TU RIJEČ OBOŽAVAM ČUTI SRETNO.

Ah

14.11.2017 22:28

Pa nisu li Perkovići Srbi?

Ti meni ja tebi

15.11.2017 01:17

A sta je kad Baja Mali Knindza zapjeva svoje pesme? To je sasvim normalno i niko se ne buni. Sta se onda svi protive kad ovaj hrvatski patriota zapeva svoje pesme.

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.