Policija istražuje misterioznu smrt

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona pokrenulo je istragu o saobraćajnoj nesreći kod Kalesije u kojoj su stradali momak i djevojka, Halil Zahirović (20) i Asmira Smajić (20).

Bosna i Hercegovina 14.11.2017 | 10:12
Policija istražuje misterioznu smrt
Nesreća se dogodila u subotu oko 22 časa, ali su tijela mladića i djevojke otkrivena tek u nedjelju oko 10.30 časova.

Lokalni ribari su u rijeci Spreči uočili krov automobila “golf 2”, a nakon što su pozvani ronici i vatrogasci, utvrđeno je da se u olupini auta nalaze beživotna tijela mladića i djevojke čiji identitet je utvrđen naknadno.

Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli, izjavio je juče da još uvijek nisu poznati tačni detalji kako je automobil u kojem su bili mladić i djevojka uopšte završio u rijeci.

''Sletanje “golfa 2” u reku dogodilo se na lokalnom putu u mestu Kazani Vir. Tužilaštvo još uvek čeka na nalaz i mišljenje vještaka saobraćajne struke koji bi trebao utvrdili da li je automobil tokom vožnje upao u rijeku ili je prije sletanja bio parkiran pored rijeke'', objasnio je Arnautović dodavši kako su zatražena i druga vještačenja kako bi se utvrdio tačan uzrok nesreće.



Prijatelji i poznanici nastradalih juče su u šoku komentarisali gubitak dva života.

''Asmira je bila lijepo vaspitana i kulturna djevojka, a Halil vrijedan i pošten mladić. Porodice je zadesila nezapamćena tuga, ali i nas koji smo imali tu čast da ih poznajemo'', izjavio je prijatelj pokojnika koji je želio ostati anoniman.



Kako navode njihovi prijatelji, Halil i Asmira su bili zajedno četiri godine, još od srednje škole.

Nekoliko časova kasnije na području Kalesije dogodila se nova teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala tri automobila. U ovoj nesreći poginuli su Muhamed M. (15) i Edina islamović, majka dvoje djece.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 17 časova na magistralnom putu Tuzla- Zvornik, u kalesijskom naselju Tojšići.

Osim dvoje poginulih u ovoj nesreći teže je povrijeđeno šest osoba.

Tokom uviđaja policija je utvrdila da su u nesreći učestvovali automobili “golf 3” u kojem se na mjestu suvozača nalazila nastradala Edina.

Osim nje u autu su bili njezin suprug Miralem Islamović i ujedno vozač, te sin Ajdin i ćerka Ajla i baka Fikreta. Osim “golfa” u nesreći je učestvovala “škoda” u kojoj je na mjestu suvozača bio nastradali dječak, dok je autom upravljao njegov otac Senaid M.

Treće auto bilo je isto “škoda” i njoj je upravljao Miralem Majdanović.

Vozači alkotestirani

Admir Arnautović, portparol Tužilaštva Kantona Tuzla izjavio je juče da su vozači obje “škode” koje su učestvovali u nesreći na magistralnom putu Tuzla- Zvornik alkotestirani, te da nisu bili pod dejstvom alkohola.

''U narednom periodu očekujemo rezultati analize alkohola u krvi za vozača “golfa 3” Islamovića koji je sa teškim tjelesnim povredama nakon nesreće prebačen u UKC Tuzla'', naveo je Arnautović.

Izvor: Blic

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vis

14.11.2017 09:29

Ovo bi vrlo lako mogla biti likvidacija.I da je auto gurnuto niz medju u vodu.Kalesija se nalazi na putu droge Tuzla Loznica,preko krimosa iz Zvornika.SVASTA MOZE BITI

ODGOVORITE
Name

Dule

14.11.2017 10:35

Da je taj razlog ne bi vozio golfa 2 starog 30 godina.

Name

Re

14.11.2017 11:56

.....i to pozajmljenog..kako procitah u nekom portalu,tuga i zalost mlade godine i ljepota....ne dao Bog nikome....Zato ne nagadjajte gluposti i ne potresajte dodatno njihove porodice..

Name

Младен

16.11.2017 12:11

Интересантно је да сви знају све

ODGOVORITE