Micić: Šaras je kao Ivković i Pešić!

Vasilije Micić, košarkaš Žalgirisa iz Kaunasas, pričao je za zvaničan sajt Evrolige o sadašnjem klubu, iskustvu igranja u EL, fajnal-foru u Beogradu. . .

Košarka 16.11.2017 | 15:15
Micić: Šaras je kao Ivković i Pešić!
Reprezentativac Srbije ove sezone imao je nekoliko zapaženih partija u elitnom takmičenju, a u poslednjem kolu pobedili su Armani u Milanu sa 32 poena.

"Znamo da ćemo biti malo potcenjeni u nekim mečevima, pogotovo na početku sezone. Ulaze opušteno u mečeve sa nama, tako da pokušavamo da ih iznenadimo. Imamo dobar start, igramo sjajnu odbranu i to je razlog naše dobre igre", rekao je Micić za sajt Evrolige.

Kada je reč o Jasikevičusu, Micić je rekao da je radio sa velikim trenerima poput Svetislava Pešića i Dušana Ivkovića.

"Radio sam sa Pešićem i Ivkovićem i mogu da vidimo dosta sličnih stvari. Pešić je i trenirao Šaranasa u Barseloni. Uvek nas dobro spremi, nebitno da li je trening ili utakmica. Zahteva punu koncetraciju... Nikada nisam igrao za Željka Obradovića, ali on jeste i mislim da na košarku gledaju na isti način", kazao je Micić.

Micić je istakao da mu dosta znači što je prethodno igrao Evroligu u Bajernu i Crvenoj zvezdi gde je igrao protiv najboljih plejmejkera u Evropi.

Naredne godina fajnal-for Evrolige održava se u Beogradu, a Micić misli da je to sjajna stvar za Srbiju.

"To je odlična prilika za predstavljanje Beograda na najbolji mogući način. Dvorana će biti puna i svi će pratiti. Neki od prijatelja me već pitaju da li mogu da im nabavim karte... Srećan sam zbog fajnal-fora, Beograd je prelep grad sa sjajnim mestima za izlazak. Košarku možete videti svuda i mnogi će se iznenaditi kada vide koliko se ova igra voli u Srbiji", zakljućio je Micić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar