"Protiv CSKA je neophodna pomoć navijača!"

Crveno-beli u ponedeljak uveče počinju pripremu duela sa "armejcima".

Košarka 13.11.2017 | 19:00
"Protiv CSKA je neophodna pomoć navijača!"
Članovi centarske linije Crvene zvezde, koji ove jeseni prvi put nastupaju u Evroligi, impresionirani su atmosferom na utakmicama elitnog kontinentalnog takmičenja i nadaju se da će u sredu (19.00) protiv CSKA tribine Beogradske arene ponovo biti ispunjene bučnim navijačima.

Istini za volju, protiv Bamberga je usled preklapanja termina sa fudbalskom utakmicom Arsenal - Crvena zvezda, poseta bila slabija nego inače, ali se ovog puta očekuje povratak uobičajenim brojkama.

Matijas Lesor, Nikola Jovanović i Stefan Janković u ponedeljak su sa jednog promotivnog događaja u Beogradu uputili apel navijačima da dođu u što većem broju i pomognu ekipi u nameri da pobedom nad CSKA napravi istinski podvig.

"Velika utakmica je pred nama. Da bismo došli u situaciju da se ravnopravno borimo sa izuzetno jakim ekipama, poput CSKA,preko nam je potrebna podrška navijača, koja iz nas izvlači maksimum. Videli smo koliko nam je to važno protiv Barselone i Makabija, pa i protiv Bamberga", poručio je francuski centar.

Nikola Jovanović ističe da je posle studija u SAD doživeo sasvim novo iskustvo igrajući za crveno-bele.

"Za svakog od nas ko je došao u Zvezdu ovog leta i nije se ranije susreo sa Evroligom, pune tribine i podrška koju dobijamo su jedinstveno iskustvo. U takvom ambijentu moraš da se boriš i izgaraš. A, kada je tako, kada dajemo 110 odsto naših mogućnosti, onda možemo da se nadamo pobedama i u ovako teškim utakmicama".

Stefan Janković podsetio je da ekipu Zvezde čeka "dupli" program, pošto se dan posle duela sa CSKA leti za Atinu, na utakmicu protiv Olimpijakosa (petak, 20.00).

"Ritam je takav kakav je, dva dana posle CSKA igramo u Pireju, ali idemo korak po korak. U goste nam dolazi jedan od favorita za Fajnal for i osvajanje trofeja, a protiv takvih ekipa morate da date sve od sebe. Nadam se da će nas i navijači podržati, jer nijednom rivalu nije lako da igra uz taj huk sa tribina".

Prodaja ulaznica počela je u ponedeljak pre podne, a izabranici Dušana Alimpijevića - koji je najavio nastup u najjačem sastavu - uveče će odraditi prvi od predviđena tri treninga pred "utakmicu kola" u izboru Evrolige.

CSKA i Himki imaju skor 5-1 i dele lidersku poziciju, dok su crveno-beli na 13. poziciji sa učinkom 2-4.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar