Spisak Slovenije: Dragić se vratio, igraju osmorica sa EP-a!

Šampion Evrope kreće u kvalifikacije za Mundobasket.

Košarka 16.11.2017 | 15:45
Spisak Slovenije: Dragić se vratio, igraju osmorica sa EP-a!
Spisak košarkaša na koje računa u kvalifikacijama za Mundobasket je objavila i Slovenija. Šampion Evrope ne računa na četvoricu igrača sa prethodnog Evrobasketa, ali računa na osmoricu  reprezentativaca sa tog prvenstva.

Novi selektor Rado Trifunović je na spisak za kvalifikacione duel protiv Belorusije i Španije stavio 14 košarkaša. Nema najboljeg igrača Gorana Dragića koji se oprostio od reprezentacije, ali se zato vratio njegov brat Zoran. On nije učestvovao na Evrobasketu, a dobio je dozvolu milanskog Armanija jer u italijanskom klubu ne računaju ozbiljno na njega. Od evroligaša su tu još Edo Murić iz Anadolu Efesa i mladi debitant Juraj Macurakoji je član Baskonije ali nije u prvom timu španskog kluba.

Iz šampionskog tima sa Evrobasketa su tu Jaka Blažič koji igra sjajno u Andori, KlemenPrepelič iz Levaloa, Vlatko Čančar iz Mege, kao i Žiga Dimec, Saša Zagorac, Matic Rebec iGašer Vidmar.

Zbog obaveza u svojim klubovima, nisu mogli da se odazivu Luka Dončić, Aleksej Nikolić i Entoni Rendolf.

Spisak Slovenije:

Jaka Blažič (Andora), Vlatko Čančar (Meka Bemaks), Žiga Dimec (Krka), Zoran Dragić(Armani), Gregor Horvat (Olimpija), Miha Lapornik (Laško), Jurij Macura (Baskonija), EdoMurić (Anadolu Efes), Klemen Prepelič (Levaloa), Matic Rebec (Jenisej), Luka Rupnik(Fuenlabrada), Žan Mark Šiško (Ilirija), Gašper Vidmar (Banvit), Saša Zagorac (Šopron).

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar