EK: Partizan sprema revanš Albi!

Crno-beli su domaćini odličnom nemačkom timu u meču 6. kola C grupe Evrokupa (utorak, 20. 00).  Nikolić prvi put ima ambiciju u Evrokupu! Trener Partizana Miroslav Nikolić očekuje dobro izdanje svog tima i pobedu nad Albom u Beogradu u 6. kolu Evrokupa.

Košarka 13.11.2017 | 20:30
EK: Partizan sprema revanš Albi!
Košarkaši Partizana posle pet kola C grupe Evrokupa nalazi se na šestom mestu sa skorom 1-4, dok je Alba druga sa 4-1.

Na otvaranju sezone Alba je deklasirala Partizan 111:85 u Berlinu.

"Alba je jedina ekipa koja nas je glatko pobedila u Evrokupu. Rekao sam i tada da ćemo igrati sve bolje i nadam se da ćemo smoći snage da pobedimo. Svakako očekujem mnogo bolju igru u odnosu na taj prvi duel. Sve što duže budemo igrali bićemo bolji", rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima pobeda nad Megom u prošlom meču ABA lige je put kako bi crno-beli trebalo da igraju.

"Protiv Mege smo odigrali na 70-80 posto onoga kako želim da igramo. Tečno i sa dobrim protokom lopte protiv kvalitetnog tima kakav je Mega. Takođe, nadam se da ćemo protiv Albe pobediti pošto mi je sutra slava", dodao je trener Partizana.

Centar Đoko Šalić naglašava da je susret sa Albom nova prilika da se pokaže napredak u igri.

"Osećamo da igramo bolje i da će nam se uz malo strpljenja to vratiti i kroz rezultate. Protiv Albe smo u Berlinu doživeli ubedljiv poraz, ali mislim da će u Beogradu, pred našim navijacima, utakmica biti potpuno drugačija. Želimo pobedu i učinićemo sve da do nje dođemo", zaključio je Šalić.

Pobeda u Bilbau bila je usamljeni bljesak ekipe Partizana u prvom "krugu" takmičenja.

Počelo je debaklom u Berlinu, nastavilo porazom od Lijetuvos Ritasa u Beogradu, a nakon što su crno-beli probudili nadu u nešto bolji rezultat, izgubili su u Limožu, pa kod kuće od lidera grupe, Lokomotive Kubanj.

Pred naredni okršaj sa Albom, u dvorani "Aleksandar Nikolić", pobeda se nameće kao cilj iz mnogo razloga, a jedan od njih je potreba za revanšom, odnosno iskupljenjem za 85:111 pre mesec dana u glavnom gradu Nemačke.

Trener Miroslav Nikolić i svi u Partizanu uzdaju se u napredak koji su od tada napravili, a koji je bio vidljiv u subotnjem trijumfu nad Megom u Sremskoj Mitrovici (89:102).

Utakmica između Partizana i Albe igra se u utorak od 20 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Utorak:
20:00 Partizan – Alba

Sreda:
18:30 Lokomotiva – Limož
20:30 Bilbao – Lijetuvos Ritas

Grupa C:
1. Lokomotiva 5-0
2. Alba 4-1
3. Ritas 2-3
4. Limož 2-3
5. Bilbao 1-4
6. Partizan 1-4

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar