Toni o No.1: Nadal imao sreće, ali imao je i Novak!

Toni Nadal rekao je da je Rafael Nadal imao sreće što su Novak Đoković i Endi Mari ranije završili sezonu i da mu je to pomoglo da lakše dođe do prvog mesta.

Tenis 14.11.2017 | 22:45
Toni o No.1: Nadal imao sreće, ali imao je i Novak!
Srbin i Britanac su propustili drugi deo sezone i prema rečima ujaka i trenera "Bika sa Maljorke" to je pomoglo Nadalu.

"Istina je da nam je pomoglo to što oni ispred nas nisu bili tu (Novak i Endi), tako da je to mala pomoć", rekao je Toni Nadal za "Marku".

Toni trenira Rafu od samih početaka, međutim ovo će mu biti poslednja sezona, pošto je najavio da će se od naredne godine više baviti njihovom akademijom, dok će Karlos Moja biti glavni trener.

"Kada je Đoković bio na vrhuncu, imao je sreće da dvojica tenisera koja su mu zadavala najviše problema, Rafa i Rodžer, nisu bili u najboljim formama", istakao je Toni.

Ujak Rafaela Nadala kazao je da će mu nedostajati saradnja sa Špancem, ali i da je veoma zahvalan na svemu što je uradio sa Rafom.

Slično mišljenje imao je i Marin Čilić koji je ranije izjavio da Rafael Nadal i Rodžer Federer, i jesu i nisu, profitirali povredama Novaka Đokovića i Endija Marija.

"Da i ne. Bili su na turu šest meseci i obojica, Novak i Endi, nisu bili u sjajnoj formi", rekao je Marin Čilić za "Metro".

Nadal i Federer igrali su odlično od početka do kraja sezone, a Čilić smatra da su se Novak i Endi mučili od starta godine.

"Oni su se mučili od starta sezone, tada se otvorila šanse za mnoge od nas, ne samo Rodžera i Rafu. Svi moramo da budemo spremni da preuzmemo inicijativu i po mom mišljenju Federer je malo bolje iskoristio celu situaciju od Rafe", istakao je Čilić.

Podsećamo, Novak je sezonu završio posle Vimbldona kada je morao da preda meč Tomašu Berdihu zbog povrede lakte, dok Mari ima problema sa kukom, zbog čega je takođe odlučio da pauzira do početka naredne godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar