Barsa zaustavila Dončića: Ertel riješio El Klasiko!

Triler u Madridu, Barsa prva srušila 'Kralja'! Derbi osmog kola Endesa lige između Real Madrida i Barselone završen je pobedom Katalonaca 84:80.  Prvi meč najvećih španskih rivala pripao je Kataloncima. Francuzi postigli odlučujuće poene, kojima su utišali Madrid.  Poraz Unikahe, Blažič "razbio" Betis! Košarkaši Unikahe poraženi su na gostovanju od San Sebastijana rezultatom 71:63 u meču osmog kola Endesa lige.

Košarka 13.11.2017 | 12:30
Barsa zaustavila Dončića: Ertel riješio El Klasiko!
’Kraljevići’ su bolje započeli meč i u prvoj četvrtini poveli sa sedam poena prednosti da bi gosti u finišu tog kvartala uspeli da smanje na poen zaostatka – 19:18.

Tokom većeg dela meča smenjivala su se vođstva, posle drugog i trećeg kvartala bilo je izjednačeno, a u nastavku je viđena dramatična završnica.

Igrao se poen za poenom, u poslednji minutima važne poene su pogodiliprvo Serafan, a potom i Ertel pa su na devet sekundi pre kraja imali tri poena prednosti – 81:78.

Poslednji napad Madriđani su veoma loše iskoristili. Rudi Fernandes je uputio katastrofalan pas Rendolfu, a slovenački reprezentativac je napravio faul nad Moermanom, koji je bio polovičan sa linije penala.

Posle tajm auta Kerol postiže koš za 82:80, da bi Ertel poenima sa linije slobodnih bacanja stavlja tačku na prvi ’El Klasiko’ – 84:80.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Adrijan Moerman sa 19 poena, a pratio ga je Kevin Serafan sa 15 i Riki Sanders sa 13.

Kod Madriđana istakao se Luka Dončić 20 poena, deset skokova i jednu asistenciju, dok jedini dvocifreni bio Rudi Fernandes sa deset poena.

Posle prekida trijumfalne serije u Evroligi, Real Madrid doživeo je i prvi poraz u domaćem prvenstvu.

I to onaj koji najviše boli.

REAL - BARSELONA 80:84 (19:18, 26:27, 16:16, 19:23)

Ravnopravni derbi, u kojem nijedan tim nije vodio više od sedam poena, odlučen je u poslednjih 30 sekundi košarke.

Madriđani su u 39. minutu vodili 78:77, ali je Francuz Kevin Serafan prihvatio loptu na distanci, podigao se na šut preko kapitena Reala Felipea Rejesa i pogodio za 78:79.

Real nije uspeo da uzvrati, a u sledećem važnom napadu Barse ponovo je istupio jedan Francuz - Tomas Ertel, koji je takođe ušao u duel sa Rejesom, izbacio ga iz ravnoteže i pogodio za odlučujućih 78:81. Do kraja je ostalo još 9,8 sekundi...

Trener "kraljevskog kluba" Pablo Laso zatražio je tajm-aut, ali koju god akciju da je nacrtao - nije upalilo, jer je Rudi Fernandez bacio prejaku loptu ka nespremnom Entoniju Rendolfu, koji je spasavao od auta i predao u ruke gostima.

U tom trenutku nestala je i šansa da Madriđani sačuvaju perfektan učinak.

Najbolji igrač Reala Luka Dončić ispunio je svoju napadačku normu, postigao 20 poena uz 10 skokova, ali mu je za taj učinak ipak bilo potrebno previše šuteva (6/17 iz igre).

Madriđani su primili odlučujuće poene preko iskusnog Rejesa, na poziciji na kojoj su večeras računali i na novajliju Valtera Tavaresa (220 centimetar), kome će ipak biti potrebno još vremena da popuni "rupu" nastalu povredama centara Gustava Ajona i Ognjena Kuzmića.

"Kraljevićima" svakako nije pomoglo ni dobro šutersko veče Barselone (10/25 za tri), koja je u poslednjih devet dana pobedama protiv Olimpijakosa, Bilbaa i Reala nagovestila da izlazi iz krize, u koju je ušla posle poraza od Crvene zvezde mts u "Pioniru".

Meč viner Ertel postigao je samo šest poena, a goste su u većem periodu meča nosili njegovi zemljaci Serafan (15) i Adrijen Moerman (19). Među domaćima je uz Dončića dvocifren bio još samo Ruadi Fernandez, sa deset poena.

Uprkos porazu, Real je i dalje ostao na deobi prvog mesta sa Valensijom (i jedni i drugi 7-1), dok Barselona deli treću poziciju (6-2) sa Obradoirom i Fuenlabradom.

REAL: Kozer 8, Rendl 2, Rendolf 4, Fernandez 10, Dončić 20 (2/7 za tri, 10 sk), Mačiulis, Rejes 8 (10 sk), Kampaco 6, Kerol 7, Tavares 4, Tomkins 7, Tejlor 4.

BARSA: Serafan 15, Rivas 9 (3/7 za tri), Presi, Hanga 6, Navaro 6, Ertel 6, Oriola 3, Sanders 13, Koponen, Klaver, Tomić 7, Moerman 19.

Poraz Unikahe, Blažič "razbio" Betis! Košarkaši Unikahe poraženi su na gostovanju od San Sebastijana rezultatom 71:63 u meču osmog kola Endesa lige.

Izabranici Đoana Plaze upisali su četvrti poraz, dok je Gipuzkoa prekinula niz od četiri uzastopna poraza.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Klark Danijel, koji je upisao 14 poena, a pratio ga je Norel Henk sa 13, Pardina Džoan je dodao 12, dok je Danijel Peres upisao deset poena.

U ekipi iz Malage istakao se Karlos Suares sa 14 poena, dok je jedini dvocifreni bio Salin Sasu. Nedović Nemanja je za 21 minut na parketu zabeležio sedam poena, uz jednu asistenciju, dok je Dragan Milosavljević proveo nešto više od 13 minuta i za to vreme dodao pet poena i imao dva skoka.

Baskonija je u Vitoriji bila bolja od Huventuda sa 87:77, dok je Andora je ubedljivo savladala Betis pred svojim navijačima – 96:88.

Bivši igrač Crvene zvezde Jaka Blažić predvodio je Andoru sa 27 poena, četiri skoka i dve asistencije za 22 minuta na parketu.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar