Šahovski turnir u čast Kićovića

U Etno selu „Sunčana reka“ završen je treći, tradicionalni Memorijalni šahovski turnir „Božidar Kićović Kića“.

Srbija 12.11.2017 | 20:14
Šahovski turnir u čast Kićovića
Na turniru je učestvovalo pedesetak šahista iz nekoliko zemalja. Prvo mesto osvojio je velemajstor Dejan Antić iz Beograda, drugi je velemajstor Mihajl iz Rusije, a treće FIDE majstor Saša Pantelić iz Šapca.

Božidar Kićović bio je vrhunski šahista i šahovski pedagog, pod čijom je „dirigentskom palicom“ skoro pre četiri decenije današnji velemajstor Miroljub Lazić postao pionirski prvak sveta. Iznedrio je mnoštvo šahovskih majstora i velemajstora, ne samo u ovom delu Srbije.

Bio je višegodišnji urednik u Radio Podrinju u Loznici, više od pola veka bio je, ne samo dopisnik „Sporta“ iz grada na Drini, već i jedno od značajnijih pera tog lista u vreme njegove najveće popularnosti i tiraža.

"Bio je legendaran i ostao je u legendi u pravom smislu te reči, ovenčan mnogim sporskim priznanjima i onim za novinarstvo, ličnost je koju su sportisti iz čitave zemlje voleli i po njemu znali najviše o Loznici o o ovom kraju", rekao je Zoran Mirković Mirkača, Kićovićev decenijama jedan od najboljih prijatelja, saradnika i poštovalaca, koji je i ustanovio ovu manifestaciju.

(BN/V.M) 

Komentari / 0

Ostavite komentar