Amerikanke osvojile Fed kup poslije 17 godina!

Teniserke Sjedinjenih Američkih Država osvojile su prvu titulu u Fed kupu posle 17 godina, a 18. u istoriji takmičenja.  Sjajan otpor Belorusije, ali raduju se Amerikanke! Američke teniserke osvojile su Fed Kup posle 17 godina.

Tenis 12.11.2017 | 20:30
Amerikanke osvojile Fed kup poslije 17 godina!
U dramatičnom okršaju sa Belorusijom u Minsku, Amerikanke su do titule stigle pobedom u dublu u petom meču sa 2-0 po setovima.

Koko Vandevej i Šelbi Rodžers su savladale Arinu Sabalenko i Aliksandru Sasnovič sa 6:3, 7:6 (3) pred nekoliko hiljada beloruskih navijača.

Beloruskinje su u subotu nedelju neočekivanim pobedama Sabalenko i Sasnovič nad 13. igračicom sveta Sloun Stivens uspevale da izjednače i izbore "majstoricu", ali ne i da preokrenu i prirede senzaciju. 

Amerikanke su rutinski dobile prvi set u Minsku, ali je Belorusija preuzela kontrolu u drugom i povela 5:2. Međutim, SAD pravi dva brejka i poravnava na 5:5 i 6:6, domaće teniserke su treći put servirale za 1-1, ali su ipak podlegle pritisku pa su Amerikanke stigle do pobede. 

SAD je rekorder po broju titula u Fed kupu sa 18, ali je Amerikankama ovo prvi trijumf od 2000. godine. U međuvremenu su tri puta poražene u finalu, poslednji put 2010. godine.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar