ABA: Umorna Zvezda na krilima Feldina pobijedila FMP!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u hali „Aleksandar Nikolić“ ekipu FMP u meču osmog kola ABA lige – 84:77.  Zvezdina muka i odrađivanje posla: Igrao samo Džejms Feldin! Crveno-beli savladali mlađeg brata iz Železnika - 84:77.

Košarka 12.11.2017 | 19:15
ABA: Umorna Zvezda na krilima Feldina pobijedila FMP!
Crveno-beli su ovim trijumfom zabeležili šesti trijumf, a FMP posle osam odigranih kola ima polovičan učinak, 4-4.

Tim iz Železnika je tokom većeg dela meča zadavao probleme ekipi Dušana Alimpijevića, pa je na ovoj utakmici presudio individualni kvalitet pojedinica, pre svega Džejmsa Feldina koji je odigrao najbolji meč u crveno-belom dresu. 

Zvezda je igrala bez Milka Bjelica, Branka Lazića i Pere Antića, ali su pomenuti Feldin i Ročesti nadoknadili njihov izostanak. 

Domaćini su bolje započeli meč i odmah stekli prednost od 6:0, da bi sredinom prve deonice vodili 14:5, ali su ’Panteri’ zaigrali odlično i poveli u finišu meča. Ipak, domaćini sa minimalnom prednošću odlaze na prvi odmor – 19:18. 

Slična igra viđena je i u drugoj deonici gde su crveno-beli vodili, ali je FMP konstantno održavao priključak i u nekoliko puta i vodio. 

FMP je sredinom poslednje deonice uspeo da se primakne na poen zaostatka (74:73), pogotkom Boriše Simanića, ali to je bilo sve od ekipe iz Železnika. 

Džejms Feldin je bio najefikaniji 31 poenom na svom kontu (4/9 za dva, 7/14 za tri poena, a pratili su ga Nikola Jovanović sa 12, Matijas Lesor i Tejlor Ročesti sa po 11 poena. 

Kod FMP su se istakli Filip Čović sa 19 i Majk Odžo sa 14 poena.

Zvezda je odradila posao! Posle ove konstatacije može se staviti tačka na opis svega viđenog večeras u hali Aleksandar Nikolić, pošto su crveno-beli igrom u leru, bez preterane želje, savldali FMP iz Železnika sa 84:77 . Ništa korisno nije mogao da vidi Dušan Alimpijević u duelu sa mlađim bratom iz predgrađa, ali je verovatno ovaj meč poslužio kao odlična prilika za regeneraciju posle teških evroligaških bitaka.

Pohvale je zaslužio Džejms Feldin. Iskusni bek je protiv Pantera namestio ruku i meč završio sa ubačenih 31 poen.  Ostalo je bilo na nivou - proseka. Čak ni toliko. FMP je probao, bio dobar sparing partner, ali ništa više od toga. Meč za zaborav.

Mučno je bilo gledati predstavu Crvene zvezde protiv mlađeg brata iz Železnika. Na licima igrača srpskog i jadranskog šampiona bili su vidljivi tragovi košmarne noći iz Malage, te emotivne i fizičke iscpljenosti. Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijevićodlučio je da pored povređenog Pere Antića odmori Branka Lazića, u igru nije ulazio ni Milko Bjelica.

FMP je stalno bio na braniku, koristio je tehničke greške i izgubljne lopte Crvene zvezde. O tome kako su crveno-beli igrali najbolje ilustruje podatak da su promašili sedam slobodnih bacanja u prvom poluvremenu. Iz jednolične slike prosečnosti iskočio je samo Džejms Feldin. Momak iz Njujorka je punio koš Limenki iz svih pozicija. Upisao je pet trojki i u pravom poluvremenu ubacio 19 poena.

Zvezda nikako nije uspevala da se odlepi. Najveća prednost domaćina iznosila je pet poena. Preko Pota, Čovića i Jeremića Panteri su pretili. Čak i poveli 25 sekundi pre kraja prvog poluvremena, ali je Zvezdi prednost vratio Džejms Feldin - 36:35.

Imao je sigurno šta da kaže Dušan Alimpijević na poluvremenu izabranicima. Bilo je i dalje ozbiljnih manjkavosti u igri Crvene zvezde, ali je domaćin podigao nivo motivacije, počeo da igra koncentrisanije. Opet je povukao Džejms Fedlin i sa dve vtrojke počeo da postavlja stvari na svoje mesto. Crveno-beli su brzo došli do osam poena prednosti (50:42). Tada se Feldinu priključio i Tejlor Ročesti koji je u trećoj deonici nanizao šest asistencija.

FMP je uspeo da priđe na minus pet, ali posle trojke Nemanje Dangubića bilo je jasno da će bodovi ostati u Pioniru. Bez obziraš to se u finišu razigrao Filip Čović.

CRVENA ZVEZDA - FMP ŽELEZNIK 84:77 (19:18, 17:17, 26:20, 22:22)

Dvorana: Aleksandar Nikolić

Gledalaca:1500

Sudije: Radović, Mitrovski,Stefanović

CRVENA ZVEZDA: Radičević 3, Dangubić 6, Davidovac-, Lazarević 3, Dobrić 2, Feldin 31, Apić-, Janković 5, Ročesti 11, Lesor 11, Jovanović 12.

FMP: Čović 19, Uskoković 7, Jeremić 8, Momirov, Pot 6, Nenadić 7, Bursać 5, Radovanović 4, Đumić 2, Simanić 5, Odžo 14.

ABA liga, osmo kolo:

Crvena zvezda – FMP 84:77
19.00 Budućnost - Cedevita
21.00 Petrol Olimpija – MZT Skoplje

subota:
Mega Bemaks – Partizan 89:102

petak:
Cibona – Zadar 78:80

ponedeljak:
21.00 Mornar - Igokea

Tabela:
1. Crvena zvezda 6/2
2.Budućnost 6/1
3. Partizan 5/3
4. Cedevita 5/1
5. FMP 4/4
6. Mega Bemaks 3/5
7. Cibona 3/5
8. Zadar 3/5
9. Igokea 3/4
10. Mornar 3/4
11. Petrol Olimpija 2/5
12. MZT 2/5

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar