ABA: Zvezda protiv FMP-a i umora!

Tim Dušana Alimpijevića ima priliku za povratak u formu i put trijumfa.

Košarka 12.11.2017 | 14:15
ABA: Zvezda protiv FMP-a i umora!
Crvena zvezda odigrala je verovatno najlošiju utakmicu u sezoni na gostovanju Unikahi iz Malage u kojoj je poražena s 79:65. Crveno-belima je potrebno da se što pre vrate na put pobeda, a priliku za to imaće protiv FMP-a od 17 časova u hali Pionir.

Sama činjenica da je Zvezda dobila 14 poslednjih duela protiv tima iz Železnika govori o tome ko je favorit i koliki favorit u današnjem okršaju.

Zvezda će i na ovom meču igrati bez Pere Antića, kao što je to bio slučaj u Malagi.

"Očekuje nas utakmica sa dobrom ekipom, koja je mlada, talentovana i u koja u svojim redovima ima puno potencijala. Sve to preneseno je i u dobre igre u ABA ligi. Odlično su vođeni od strane Filipa Čovća koji je najiskusniji i izvanredno igra i ovu sezonu. Većinu momaka znam odlično. Ovaj duel ćemo odigrati praktično bez treninga u zgusnutom kalendaru. Neću moći da računam na Peru Antića, a o nastupu još nekoliko igrača koji imaju sitne povrede, odlučiću na dan utakmice” rekao je trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević.

I za njega će ovaj meč biti poseban s obzirom na činjenicu da je u Zvezdu stigao upravo iz tima iz Železnika. To će biti Zvezdin dodatni plus u pripremi ove utakmice.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović ističe da je ovaj duel važan za njegov tim kako bi mogao da vidi kako napreduje.

"Utakmica protiv Crvene zvezde za nas predstavlja priliku da naši mladi igrači vide gde se nalaze u odnosu na ekipu koja igra Evroligu i ujedno prikupe iskustvo koje će im značiti u nastavku sezone. Trudićemo se da budemo dostojan rival i pokušaćemo da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže“, rekao je Jovanović.

Aleksa Radanov je jedan od igrača koji je bio na pripremama sa Crvenom zvezdom ali nije uspeo da uđe u prvi tim.

„Gostujemo ekipi koja je jedna od najboljih u ABA ligi i sigurno prvi favorit za osvajanje trofeja. Maksimalno smo motivisani i pokušaćemo da odigramo što bolje i vidimo koliko možemo u ovom trenutku. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo i jedva čekamo utakmicu“, rekao je Radanov.

Tim iz Železnika je imao dovoljno vremena za odmor i pripremu, ali Zvezda nije jer je u subotu u 13 časova stigla iz Malage u Beograd, a već u nedelju u 17 igra duel s FMP-om.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar