Žarko Paspalj se oporavlja od moždanog udara!

Greg Popovič uz Paspalja posle moždanog udara! Bivši košarkaš Žarko Paspalj doživeo je moždani udar od koga se oporavlja u SAD. Uz njega su tokom oporavka Greg Popovič i Vlade Divac.  Žarko Paspalj doživeo moždani udar i nalazi se u bolnici u San Antoniju.

Košarka 12.11.2017 | 09:45
Žarko Paspalj se oporavlja od moždanog udara!
Divac je došao u San Antonio došao da obiđe legendarnog "Palju" na putu do Njujorka, gde njegovi su njegovi Kingsi igrali protiv Niksa.

Trener San Antonio Sparsa Greg Popovič je takođe uz Paspalja, koga je pre 28 godina draftovao upravo tim "Mamuza".

Paspalj je u Sparse otišao tokom 1989. godine, vratio se posle godinu dana u Evropu i igrao je za više timova pre povlačenja 1998. godine. 

Glavni trener Sparsa je tada bio Leri Braun, a pomoćnik je bio Greg Popovič koji sada pomaže Žarku Paspalju.

Nekadašnji košarkaši as Žarko Paspalj tokom borvak u Sjedinjenim Američkim Državama doživeo je moždani udar i nalazi se u bolnici.

Bivši reprezentativac Jugoslavije oporavlja se u bolnici u San Antoniju, a nedavno ga je posetio veliki prijatelj i bivši saigrač iz Partizana i reprezentacije Vlade Divac, piše Eurohups.

Specijalizovani košarkaši poratl iznosi i da Paspalju pomaže legendarni trener "mamuza" Greg Popović. Njihovo prijateljstvo datira još iz 1989. godine, kada je Paspalj odigrao prvu NBA sezonu za Sparse.

Popović je u to vreme bio asistent glavnom treneru.

Paspalj već duže vreme ima srčanih problema. U martu 2001. preživeo je ozbiljan srčani udar dok je rekreativno igrao fudbal u Atini i ležao je u bolnici nekoliko nedelja. Drugi srčani udar je preživeo u julu 2001.

Poznat je kao strastveni pušač, a 2005, tokom diskusije na RTS-u u vezi srčanih problema, izjavio je da dva srčana napada nisu bila dovoljna da ga nateraju da prestane sa pušenjem i da promeni način života.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar