Bertomeu otkrio ko sljedeći ulazi u Evroligu...

Toni Parker sve čini kako bi svoj klub ubacio u elitno društvo i izgleda da mu dobro ide. . .

Košarka 15.11.2017 | 10:30
Bertomeu otkrio ko sljedeći ulazi u Evroligu...
Kada se Evroliga bude proširivala, a to se neće dogoditi pre 2019. godine, prvi favorit za ulazak u elitno društvo biće Asvel iz Vilerbana. 

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu posetio je danas francuskog velikana i izneo niz pohvala na račun uprave kluba koju između ostalog čine predsednik Toni Parker i direktor Nikola Batum. 

"Pod uslovom da ispuni sve uslove, Asvel je glavni kandidat za Evroligu", počeo je Bertomeu. "Želimo jedan francuski tim u ligi. Puno pričam sa Parkerom. Znam za njegove projekte, kao i to da ovaj klub ima sjajnu tradiciju. Lion i Vilerban su veliko tržište za nas. Njihova posebnost je i u tome što imaju lepu, novu dvoranu i košarkašku akademiju za mlade igrače". 

Toni Parker odavno je pokazao ambiciju da uvede Asvel u Evroligu. On je čak govorio da se nada ulasku u jesen 2018, ali od toga ipak neće biti ništa...

"Ono što je sigurno jeste da proširenja neće biti do 2019. godine, dakle, Asvel sigurno neće igrati naredne sezone", razjasnio je Bertomeu.  

Podsetimo, Evroliga trenutno broji 16 učesnika. Desetogodišnje ugovore potpisali su Efes, Barselona, Baskonija, CSKA, Fenerbahče, Makabi, Olimpija Milano, Olimpijakos, Panatinaikos, Real i Žalgiris, jedno mesto popunjava pobednik Evrokupa, a preostala četiri popunjavaju najbolji (ili prvi iza licenciranih) iz ABA lige, VTB-a, Španije i Nemačke.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar