Nikolić: Čestitam igračima na energiji!

Trener Partizana pozitivno iznenađen igrom u subotu uveče, ali podsjeća da ima samo malo vremena za predah.

Košarka 12.11.2017 | 11:45
Nikolić: Čestitam igračima na energiji!
Igrači Partizana su u utakmici protiv Mege u Sremskoj Mitrovici (102:89) pokazali da su izvukli pouke iz poraza koje su pretrpili u posljednjih sedmicu i po.

Trenera Miroslava Nikolića naročito je impresioniralo što su to uspjeli da urade nakon serije teških mečeva.

"Tempo je ubitačan i igrači su me iznenadili što su smogli snage da energetski iznesu ovu utakmicu. Imali smo dva derbija, protiv Zvezde i jedan u Evropi, a u utorak nam slijedi još jedna utakmica. Mislim da Partizan igra sve bolje i bolje. Čestitam igračima na snazi koju su pokazali večeras. Protok lopte je bio mnogo bolji nego što ga obično imamo. E sad, treba raditi na skoku i na zagrađivanju koša. Mega je ofanzivnim skokom držala određeni priključak, ali mi smo igrali toliko dobro u napadu da nisu imali šansu da nas dobiju", izjavio je Nikolić na konferenciji za novinare.

Vanja Marinković istakao je da ekipi mnogo znači što je prekinuta serija od tri poraza (u dva takmičenja).

"Mega je sjajna mlada ekipa, koja mnogo trči i dobro skače. Dozvolili smo im previše skokova u napadu, ali bitno je da smo dobili. Nadam se da ćemo nastaviti da se dižemo. Okrećemo se meču protiv Albe, koji je već za tri dana".

Trener domaćeg sastava Dejan Milojević čestitao je crno-bijelima na zasluženoj pobjedi, uz konstataciju da njegovim izabranicima "lopta nije htjela u koš".

"Igrali su bolje od nas. Mi smo defanzivno bili jako loši, a u napadu, mislim da smo u jednom trenutku imali šut za tri poena 15 odsto. Ništa nije htjelo da uđe. Imali smo u par navrata priliku da se vratimo u meč, međutim, lopta nije htela u koš i Partizan je to iskoristio. Probaćemo da dobijemo FMP u sledećem kolu", obećao je Milojević.

Partizan je popravio skor na 5-3 i ostaće u najboljih četiri-pet ekipa, dok je Mega u grupi timova sa po 3-5.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar