ABA: Raspucani Partizan ubacio 102 u Mitrovici!

Košarkaši Partizana savladali su Mega Bemaks 102:89 u derbiju osmog kola regionalne ABA lige.  Ne može bez stotke! Partizan ubedljiv protiv Mege u Sremskoj Mitrovici - 102:89.

Košarka 11.11.2017 | 21:15
ABA: Raspucani Partizan ubacio 102 u Mitrovici!
Crno-beli su zahvaljujući sjajnom šutu iz igre i deset trojki dobili borbu za gornji deo tabele. Mega je dominirala u ofanzivnom skoku (19), ali se domaćin ispromašivao iz igre, ali i sa linije za slobodna bacanja (15/26), pa je poraz bio neminovan.

Partizan je do pete pobede u sezoni predvodio Najdžel Vilijams-Gos sa dabl-dablom od 23 poena (6/9 dva, 3/4 tri) i deset asistencija, a sjajno ga je pratio i Vanja Marinković sa 22 (5/9 trojke), od čega je 16 ubacio u ključnom trećem periodu.

Dabl-dabl je zabeležio i kapiten Novica Veličković sa16 poena i 11 uhvaćenih lopti, a 16 poena uz pet asistencija ubacio je i Patrik Miler. Dvocifren učinak imao je i mladi Strahinja Gavrilović koji je pet od svojih 10 poena postigao u trenucima kada je Partizan prelomio utakmicu u svoju korist.

U ekipi Mege najefikasniji je bio Dilan Enis sa 26 poena uz po šest skokova i asistencija, dok je dabl-dabl zabeležio Goga Bitadze sa 19 poena i deset skokova, od čega je sedam bilo u ofanzivi. Dvocifren učinak imali su još Kostja Mušidi i Nikola Rebić sa po 11 poena.

Mega je bolje otvorila meč, predvođena Dilanom Enisom (7 poena) povela 13:8, ali sredinom prvog perioda razigrao Partizan i raznovrsnim arsenalom napravio seriju 12:2 za preokret na 20:15. Posle tajm-auta Milojevića stao je šut obe ekipe, usledila je serija penala koja je više prijala domaćinu, koji u finišu kvartala pogađa nekoliko šuteva i preokreće na 23:21. Enis je postigao 11. 

Marinković mu uzvraća u drugom periodu, pogađa tri trojke u roku od pet minuta, ukupno 11 poena za sedam i Partizan sa dve manje serije stiže do šest poena prednosti (38:31). Međutim, Bitadze se razigrao u odbrani, te sjajno skakao u reketu crno-belih, pa se Mega vratila u egal pred kraj prvog poluvremena (40:43). Međutim, iako je Bitadze poentirao još nekoliko puta posle ofanzivnog skoka, Mega nije imala rešenje za Marinkovića koji je pogodio četiri trojke i postigao ukupno 16 poena u drugom periodu za vođstvo crno-belih 51:44 posle prvih 20 minuta. 

Meč je rešen u trećem periodu, Mega je imala ofanzivni skok (Bizadze je dominirao) koji ju je na kratko vratio u egal (50:52), ali ništa više od toga. Domaći su promašivali slobodna bacanja, još više trojke, koje su s druge strane služile crno-bele (9/19), kao i generalno šut iz igre (52%), pa je Partizan postepeno povećavao razliku. 

Prvo je Gavrilović sa pet poena u nizu odbio napad mege i sa +2 odveo Partizan na +8, nakon čega Miler beleži nekoliko polaganja, Vilijams-Gos pogađa sa poludistance, a Marinković nove trojke za maksimalnih +16 (72:56). U samoj završnici kvartala oba tima su bila van ritma, nizala su se slobodna bacanja, koja je domaćin loše koristio (11/22), pa je Partizan stekao +13 pred poslednjih deset minuta (73:60). 

Crno-beli nastavljaju u istom ritmu u poslednjem kvartalu, što im donosi maksimalnih 18 poena prednosti (80:62) sedam minuta pre kraja meča. Domaćin je u naletima tražio povratak u meč, uspevao da se približi na 12-13 poena zaostatka, ali Partizan rutinski privodi meču kraju i sa 102:89 stiže do pete pobede u sezoni.

Partizan se trgao. Posle tri uzastopna poraza, crno-beli su kao gosti savladali Mega Bemaks sa 102:89 u srpskom derbiju u okviru sedmog kola Jadranske lige. Ovo je Partizanu bila peta pobeda, dok je Mega upisala peti poraz.

Sjajan je bio Najdžel Vilijams Gos sa 23 poena i 10 asistencija, Novica Veličković je takođe imao dabl dabl - 16 poena i 11 skokova. Vanja Marinković je postigao 22 poena, a Patrik Miler je dodao 16 poena, šest skokova i pet asistencija. 

Dilan Enis je sa 26 poena bio najefikasniji igrač na utakmici, a dabl dabl ostvarenje upisao je i Goga Bitadze sa 19 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Očekivano, ponovo smo videli utakmicu sa dosta poena, a igra u odbrani pala je u drugi plan. Ni jedni ni drugi nisu briljirali u tom segmentu, ali su zato u ofanzivi imali šta da pokažu.

Mega je dominirala u skoku i to pre svega u napadu. Goga Bitadze je delovao kao pravi toranj u reketu i nije postojao način na koji su mogli da ga odbrane.

Ipak, takva skakačka partija igrača Dejana Milojevića nije bila dovoljna da se zaustavi Partizan. Crno-bele je od početka utakmice služio šut, a u prvom poluvremenu najazapaženiji je bio Vanja Marinković.

Pogodio je Partizanov bek četiri trojke, a uz standardno dobar učinak Vilijamsa Gosa, to je bilo dovoljno da crno-beli manje više konstantno imaju prednost.

Kada je u pitanju Mega, Dilan Enis je bio veoma raspoložen u prvom poluvremenu, maltene je igrao bez greške, a i Nikola Rebić je dao ozbiljan doprinos. Da nije bilo njih dvojice, crno-beli bi sigurno već na poluvremenu imao dvocifrenu prednost.

U drugom poluvremenu Partizan je uspeo da iskontroliše ofanzivni skok Mege, a potpuno su se razigrali kapiten Novica Veličković i Patrik Miler. Kao logična posledica toga došlo je i ubedljivo vođstvo u završnici trećeg perioda - 72:56.

Mega je pokušala na početku poslednjeg perioda da se približi crno-belima, ali kada je Goga Bitadze zaradio petu ličnu grešku, domaćin je ostao bez jakog aduta pod košem.

Petak
Cibona - Zadar 78:80 (19:19, 21:16, 14:20, 24:25)
/Melvin 18 - Nouels 21/

Subota
Mega Bemaks - Partizan 89:102
/Enis 26 - Vilijams Gos 23/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar