Cibona ostala bez trenera!

Najtrofejniji hrvatski klub sporazumno raskinuo ugovor sa Slobodanom Subotićem.  Cibona traži novog trenera! Slobodan Subotić nije "preživeo" seriju od tri poraza u ABA ligi, uz jedan dodatni u prvenstvu Hrvatske. . .

Košarka 12.11.2017 | 08:15
Cibona ostala bez trenera!
Slobodan Subotić više nije trener Cibone. Posle četiri uzastopna poraza od Partizana, FMP-a, Hermesa i Zadra videlo se da stvari ne idu u dobrom smeru i Subotić je postao bivši.

Cibona je u petak poražena na svom terenu od Zadra posle 21 uzastopne pobede u Draženovom domu nad tim rivalom.

Posle utakmice Subotić je priznao kako ih taj poraz gura u velike probleme, a u subotu je stigla potvrda kako on više nije trener Vukova. Raskid je bio sporazuman, navodi se na zvaničnom sajtu kluba.

Ima novog trenera još nije poznato, ali biće objavljeno narednih dana. Svemu je verovatno “pomogla” i svađa sa Lukom Žorićem koji nije bio zadovoljan njime pa je otišao iz ekipe, ali se naprasno vratio.

Već se znaju i potencijalni naslednici Subotića - kako prenosi Tportal, u pitanju su Ante Nazor, Veljko Mršić i Josip Sesar.

Pala je, dakle, i prva trenerska "glava" ove sezone u ABA ligi!

Posle uzastopnih poraza od Partizana, FMP Železnika i u petak uveče od Zadra, Cibona i Slobodan Subotić (61) sporazumno su prekinuli saradnju, započetu pre nešto manje od pet meseci.

Ispostavilo se da je Subotiću "presudio" koš Luke Božića za 80:78 u korist Zadrana, ali verovatno je udela imao i sukob sa najboljim igračem ekipe, veteranom Lukom Žorićem.

Kada se na sve to doda poraz od Hermes Analitike na domaćem parketu, u okviru A1 hrvatske lige, smena nije nikakvo iznenađenje.

Subotić je ostavio "cibose" u donjem delu tabele sa skorom 3-5, a najsvetlija tačka tokom njegovog boravka na klupi svakako je pobeda nad Cedevitom u gradskom derbiju.

Do gostovanja Igokei u narednom kolu ostalo je još osam dana, sasvim dovoljno da uprava zagrebačkog kluba pronađe novog šefa stručnog štaba.

Slobodan Subotić rođen je u Herceg Novom, ali ima pasoše Slovenije i Grčke, gde je godinama uspešno igrao za Aris (osvojio pet titula prvaka države i pet kupova) i zatim radio kao trener Iraklisa, AEK-a, Arisa, Panatinaikosa (dve titule), PAOK-a i Olimpijakosa.

Trenirao je još reprezentaciju Slovenije, italijanski Jezi, Split, Cedevitu i libanski Al Rijad.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar