Tretiraju me kao ubicu, pedofila

On je istakao da nije pobunjenik, da nema duh pobunjenika, niti želju da bude pobunjenik

Svijet 11.11.2017 | 14:08
Tretiraju me kao ubicu, pedofila
Smenjeni katalonski lider Karles Pudžemon izjavio je danas da ga “tretiraju kao kriminalca, narkodilera, pedofila, serijskog ubicu“ i da je to po njegovom mišljenju zlostavljanje, a ne politika.

- Da budem tretiran kao kriminalac, narkodiler, pedofil, serijski ubica, mislim da je to zlostavljanje...to nije politika, to je korišćenje sudova u političke svrhe - rekao je Pudždemon u intervjuu Skaj njuzu.

Na pitanje da li je spreman da provede nekoliko decenija u zatvoru, on je rekao da je to pretnja, jer bi za zločin za koji je optužen mogao da dobije do 30 godina u zatvoru.

- To je ludilo, to nije pravda, to je osveta - rekao je Pudždemon.

On je istakao da nije pobunjenik, da nema duh pobunjenika, niti želju da bude pobunjenik.

- Smatram da sam jako disciplinovan, samo želim da sprovedem ono što je moj parlament odobrio - rekao je smenjeni katalonski lider.

Prema njegovim rečima, španska država narušila je demokratiju kako bi zaustavila nezavisnost, "jer kroz demokratiju, koja je jedina stvar u koju verujemo, realnost je neosporna, pa moramo da oporavimo demokratiju koju je narušila španska država".



Pudžedmon je rekao da Evropska unija ne prepoznaje realnost situacije u Kataloniji i da izbegava da deluje pred "autoritarnim akcijama".

- Veoma je razočaravajuće što vidimo da u Evropskoj uniji, koje smo svi deo, oni mogu da odgovore na situacije u Poljskoj i Mađarskoj, ali ne mogu da odgovore na situaciju u Kataloniji - izjavio je Pudždemon za Skaj njuz sa tajne lokacije u Briselu.

On je naveo da priznaje da ono što se dešava u Kataloniji nije prijatno za Evropsku uniju, ali da je to realnost.

- Problem je u tome što EU ne priznaje stvarnost - rekao je Pudždemon.

(Telegraf)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Trn

11.11.2017 13:19

Imamo i mi takog prvo sere pa onda lize...

ODGOVORITE
Name

Poruka

11.11.2017 13:20

Gospodine pobunjeniče, ako bi se svi vodili Tvojom idejom onda bi na tlu današnnje EU nastalo jaš bar toliko državica, povuci se i porihvati Španiju kao svoju zemlju.

ODGOVORITE
Name

Re

11.11.2017 13:51

Nisi tako govori kad si rasturo jugu.

Name

RE, Re

11.11.2017 15:10

Gospodine bolje bi bilo da naučiš pravopis jer Juga se piše velikim slovom, ako nisi znao, drugo gdje sam ja to rekao da sam rasturio našu Jugu, nigdje naravno, a kada smo već kod toga onu prvu Yugu (Kraljevinu SHS) stvorile su sile Antante i bila je tu (Yuga) koliko je njima odgovaralo, niko neće ni mene , a naravno ni Vas pitati kakve će države u budućnosti nastati na ovim prostorima, jer, moj ćaća je preživio tri države, ja sam već dvije, a treću to naravno ne znam.

Name

Jugosloven

11.11.2017 13:22

Nama je EU razvalila Jugoslaviju. Ove banana drzavice nisu ni za dupe obrisati.

ODGOVORITE
Name

Eh

11.11.2017 13:38

Trebali su vas pustiti, bez Spanije bi brzo postali niko i nista. Isti je slucaj sa Slovenijom. Molili bi vi nakon par godina da vas prime nazad.

ODGOVORITE
Name

Bosnjak

11.11.2017 14:06

Ako ovoga covjeka nazivaju ovako kako BI onda dali ime Nasen bivsem presednika Aliji Izetbegovicu iskreno i on je separatista

ODGOVORITE
Name

AR

11.11.2017 14:33

Nego sat si drugo Pravim su te imenom nazvali Idiotcina dosadilo mu da zivi u miru nego trazi da se obican svijet ubija a on bi sa guzicom u kraj TIPICNO Drugo Je republika srpska I nas dragi vodja Mile Ronhil mi mozemo sve dok Je on na celu Samo naprijed mile referendum anketa nije bitno vazno Je da se talasa i da se neda ovom narodu da pocne da zivi vec jednom bez straha da ce neko toboze da nas napadne Zivimo u bijedi I siromastvu to nije toliko bitno Miletu I bandi pored njega

Name

Radinko

11.11.2017 15:19

Pudždemone dođi u Banjaluku da savjetuješ našeg baju, plata ko u Španiji, niko te ne smije dirati, još će te i helikopterom vozati. Ja mislim da je baja i odložio referendum samo da bi tebe sačekao da sprovedeš sve to kako treba. Ako budeš dobar, možda će te postaviti za gradonačelnika BL ali moraš pustiti bradu, sad su se kod nas usvojili svjetski standardi jer nije moderno ako je ćosavo. Frizura je ok, to bi možda mogli kao modni detalj uvesti, malo kretenski ali ipak šmekerski, pogotovo uz bradu.

ODGOVORITE
Name

Belaj Varos

11.11.2017 18:58

Pravi separatisti u Spaniji su Baskijci,Katalonci su mila majka.,,ETA,,je bila Baskijska teroristicka organizacija koja na dusi nosi hiljade zivota, ali Spanskoj vladi nije bio problem da podpisu primirje sa njima,a zasto,zato sto je danas Baskija drzava u drzavi,tako da je ovaj Katalonski predsjednik 100% u pravu.

ODGOVORITE
Name

SPANAC

11.11.2017 21:11

E jesi vala BELAJ TOTALNI!!!

Name

Grof

12.11.2017 09:03

He he he.Tretiraju ga kao ubicu i pedifila.Sto ne dode na Balkan.Takvi (separatisti) se ovdje tretiraju kao drzavnici i partneri.

ODGOVORITE