Članovi Švicarca ušli u banku

Korisnici kredita u švicarskim francima, članovi udruženja "Švicarac" silom su ušli u poslovnicu Addiko banke u sarajevskoj ulici Ferhadija.

Bosna i Hercegovina 11.11.2017 | 12:54
Članovi Švicarca ušli u banku
Oni su se danas okupili ispred poslovnice, s namjerom da uđu u banku i uplaćuju rate kredita u iznosu od 0,05 feninga, a najavili su da će u banci stupiti u štrajk glađu.

Obezbjeđenje ih je dočekalo na ulazu, te im nisu dozvolili da uđu u banku zbog, kako su rekli, neprikladne odjeće koju nose.



Okupljeni su nosili bijele majice s natpisom "Hypo - Addiko zatvor". Nakon rasprave, radnici obezbjeđenja su ih počeli puštati po jednu osobu u banku.

Nekolicina okupljenih iskoristila je trenutak kada su otvorili vrata i silom su ušli u banku.

Jednoj gospođi je pozlilo, te je pozvana Hitna pomoć, čiji dokazak se očekuje.

Prisiuni su i pripadnici interventne jedinice i patrola MUP-a KS, koji se nalaze u banci te ispred nje.

(N1)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Gradjanin

11.11.2017 12:18

Jadni ljudi. Zaista mi ih je zao. U Hypo sadasnjoj Addico banci u Celincu, sefica poslovnice ima srednju trgovacku skolu tj.trgovacki tehnicar je. Pored svih osoba sa adekvatnom strucnom spremom i iskustvom, zaposlenih u toj banci, kao i svih onih, koji na Birou cekaju svoju priliku za zaposlenje u struci (da dokazu i pokazu znanje za koje su se kvalifikovali) - u Celincu ni manje ni vise trgovkinju postavili. A na salterima su stavili visokoobrazovanu djevojku tj.dipl.ekonomistu. Ne bih o tome po kojoj osnovi. Pametnom je lako da shvati. I to je samo 1.od nepravilnosti, koja ce se kad tad morati ispraviti, ako zele pozitivne promjene. A ne prozivke.

ODGOVORITE
Name

Boki

11.11.2017 13:27

Pa u privatnoj firmi ne pije vode diploma nego znanje ,vlasnik postavlja onog ko mu profit donosi a ne onog sto se slika sa diplomom.

Name

Re

11.11.2017 14:21

A Jesi kljusina

Name

Re Boki

11.11.2017 14:55

Bas si kr...n! Ti i tvoji istomisljenici tog tvog kalibra su i upropastli ovu vec unesrecrnu omladinu. Koliko ih vec sad ide ili ima u planu da ode odavde.

Name

Sasa

11.11.2017 15:20

Zbog ovakih slucajeva omladina i nasi najbolji kadrovi i odlaze odavde. Neko kaze u drzavnim firmama se ovo radi, ma radi se izgleda gdje god se moze raditi. I u drzavnom i u privatnom sektoru. I samo je pojedincima dobro. Sramota!

Name

Slikala bi se da ima diplomu

11.11.2017 16:53

Slikala bi se trgovkinja, da svi vide njenu diplomu, samo da je ima. Ali diplomu nema. Uramila bi je i okacila u Addiko banci u Celincu. Savrseno je ona svjesna da nije zasluzila da bufe sef a da ni te diplome nema. Uzas. A ti, ma ti si nerealan. Nema veze sto je to privatna firma. Prema toj tvojoj logici, i dobar mesar moze da bude hirurg na privatnoj klinici, pod pretpostavkom da moze donijeti profit!

Name

Milence

11.11.2017 15:06

Ovo je opomena svim onim korisnicima kredita, da prilikom zakljucivanjja ugovora o kreditu, najpazljivije procitaju tekst ugovora, koji krije zackoljice, koje ih kasnije skupo kostaju.

ODGOVORITE
Name

Husika .

11.11.2017 16:07

Cujte kadsu dizali novce nisu ni sanjali staih ceka . Ama nisu citali ugovor nego daj novce sto pre .

ODGOVORITE
Name

Misko

11.11.2017 16:55

Hocu i ja da placam ratu 5 feniga. Zasto su oni bolji od mene?