Bivši mirotvorac posjetio Lopare

Načelnik opštine Lopare Rado Savić razgovarao je danas o mogućim ruskim investicijama u ovoj majevičkoj opštini sa ruskim mirotvorcem pukovnikom Mihailom Pavlovičem Lavrenenkom, koji je bio komandant Sjeveroistočne zone mirovne misije u BiH.

  • Vijesti
  • Republika Srpska


Načelnik Savić zahvalio je Pavloviču na posjeti i rekao da je on imao značajnu ulogu u mirovnim snagama u postratnom periodu, a danas su razgovarali o projektu iz oblasti turizma u Loparama. 

"Pavlovič je kao glavnokomandujući ruskih mirovnih trupa sjeveroistoka boravio u motelu `Vukosavci` koji se nalazi u okviru Spomen-parka u vlasništvu opštine Lopare. Danas smo  razgovarali  o mogućnosti da se pronađe investitor u Rusiji koji bi mogao da osposobi motel, učini ga primamljivim za goste i tako obogati turističku ponudu Lopara", rekao je Savić novinarima. 

On je istakao da je opština Lopare otvorena za saradnju i najavio da će investitor koji je zainteresovan za ovo ulaganje doći u posjetu u decembru. Ruski mirotvorac Pavlovič rekao je nakon sastanka da mu je izuzetno zadovoljstvo što je ponovo u Loparama i što mu se ukazala prilika da pomogne srpskom narodu tako što bi doveo potencijalne investitore iz oblasti turizma i biznisa.

Pavlovič kaže da sada vodi nevladinu organizaciju humanitarnog karaktera koja objedinjuje mirotvorce koji su radili izvan Rusije. 

Mihal Pavlovič Lavrenenko u okiru posjete Semberiji i Mejevici  posjetiće Manastir Svete Trojice u Tavni i pokloniti Jevanđelje rađeno u najvećoj pravoslavnoj radionici "Sofrino" u istoimenom ruskom gradu. 

Načelnik Savić i Pavlovič su tokom dana posjetili i motel "Vukosavci" u Spomen-parku u Loparama.

 (BN)

KOMENTARI6
POŠALJITE PORUKU

cc

11.11.2017 14:48

Šta da pokaže na Vukosavaca da se bruka sve u haosu.

Jel to ona ruska boza kod Ugljevika, ko stala, dobro se sjecam. Hihihi

de

11.11.2017 17:57

coban majevicki

11.11.2017 16:18

Bravo, Savicu! Tako se bori za Lopare!

Mihailo imao trebu za vrjeme sluzbe i dosao da joj donese namjernica i sad nacelnik glavna fora

Bajker

12.11.2017 09:37

Ovo sve ludo, koji crni Vukosavci sve propalo kao i opstina sto je propala..Nek pravi etno selo u Tociljevcu. Sta ce on sa radom kad je rado zbrisao za vrijeme rata....znamo svi gfje, da se skoluje u Valjevu. Nisam znao da je valjevobu svici. Sto taj cuko Rus nije obisao one sa kojim je saradjivao kad je bio u vukosavcima ali rado trci ko tele pred rudu...boze sacuvaj

gajo

12.11.2017 14:37

Razvoj: NEST

© Aleksandar Kamenjašević 2018.
Sva prava zadržana.