Alimpijević: Ne možemo više ovako!

Najgore poluvreme od početka sezone! Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević smatra da je njegova ekipa u porazu od Unikahe odigrala najgoru utakmicu od početka sezone.  

Košarka 11.11.2017 | 15:15
Alimpijević: Ne možemo više ovako!
Furiozan početak Unikahe, pet trojki Sasu Salina i rezultat 20:4 nagovestili su kako će izgledati ostatak meča domaćina i Crvene zvezde mts.

Gosti iz Beograda uspeli su da se u trećoj deonici usredsrede, da se primaknu na šest poena zaostatka, ali je Nemanja Nedović odbio taj nalet, ubacio devet poena u kratkom periodu i uveo utakmicu u miran kraj.

Posle utakmice, trener crveno-belih Dušan Alimpijević ukazao je na jako lošu igru svog tima u prvih 20 minuta.

"Jednostavno je večeras. Unikaha je odigrala odličan meč, a moj tim je možda odigrao najlošije poluvreme u Evroligi ove sezone. Odigrali su agresivno, izgurali su nas osam metara od koša i bili smo veoma pasivni u napadu. Ne možemo da igramo više ovako", rekao je trener Zvezde.

Na pitanje zašto je Džejms Feldin u trećoj četvrtini nepovratno napustio parket, Alimpijević je rekao da je to bila njegova odluka.

"To je normalno u košarci, ništa specijalno. Moje mišljenje je da je bio veoma loš u odbrani i to je to", dodao je šef struke crveno-belih.

Unikaha je sa 79:65 pobedila na svom terenu, a Zvezdi je to drugi uzastopni poraz u Evroligi. Crveno-beli sada imaju skor 2-4.

"Za mene je vrlo jednostavno, moje mišljenje je da je Unikaha odigrala odličnu utakmicu, a moja ekipa je odigrala najgore prvo poluvreme u Evroligi ove sezone. Oni su igrali agresivno, pritiskali su nas na osam metara od koša, a mi smo bili pasivni u odbrani. Ne možemo više da igramo tako", rekao je Alimpijević za sajt Evrolige. 

U pobedi Unikahe je najbolji sa 17 poena bio bivši igrač Zvezde Nemanja Nedović, a nekadašnji prvotimac Partizana Dragan Milosavljević je ubacio 12. Njihov trener Đoan Plaza kaže da je ekipa verovala da može da pobedi od samog početka, ali će se truditi da neke greške svede na minimum. 

Takve greške, mogle su da koštaju Unikahu pobede kada je Zvezda sa +20 spustila na jednocifrenu razliku u trećoj deonici. 

"Srećni smo zbog pobede. Vodili smo mislim 14 razlike na poluvremenu i to je ostalo i na kraju. U trećoj četvrtini smo imali probleme, kao što smo radili protiv Baskonije i to je nešto na čemu moramo da radimo i izbegnemo loše odluke. Učimo i mislim da nikada nismo pobedili Zvezdu kod kuće. Ali verovali smo u pobedu. S ovim nivoom agresivnosti opet smo imali probleme ali sam sve u svemu srećan zbog toga što sad imamo 3-3",rekao je Plaza.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar