Više nije šala - Italiji ugrožen plasman na SP!

Johanson šokirao Italiju, Šveđani bliži Mundijalu! Fudbaleri Švedske pobedili su Italiju na domaćem terenu "Friends arene" sa 1:0 u prvom meču baraža za odlazak na SP.  U prvoj utakmici baraža za odlazak na Mundijal poraz Italije u Švedskoj. "Azurima" potrebna pobeda u revanšu ukoliko ne žele da propuste prvo Svetsko prvenstvo još od 1958. godine!

Fudbal 11.11.2017 | 13:30
Više nije šala - Italiji ugrožen plasman na SP!
Rusija se posle prvog meča i po rezultatu ali i po prikazanoj igri čini bliža selekciji Švedske koja je istini za volju do pobede došla uz malo sreće.

Jedini gol za Švedsku je dao Jakob Johanson u 61. minutu. Šutirao je i lopta se od noge De Rosija odbila u gol. On je ušao kao izmena samo četiri minuta ranije i pokazao se kao odlično rešenje i u napadu, ali i povremeno u odbrani.

Iskoristio je odbitak, šutirao je iz prve sa ivice kaznenog prostora, a lopta je od noge Barzaljija otišla iza leđa Đanluiđija Bufona. 

Švedska i Italija revanš meč baraža igraju u ponedeljak u Milanu na stadionu San Siro. 

Meč su Šveđani otvorili energično i nagovestili da će napadati. Međutim, prvu ozbiljniju šansu stvaraju Italijani. Po levoj strani je prošao Darmijan, centrirao a Belotiju je malo falilo da glavom zatrese mrežu. 

Toivonen i Forsberg su uglavnom u prvom poluvremenu bili pokretači akcija domaće ekipe, na drugoj strani je to bio Verati, ali većih uzbuđenja nije bilo do 37. minuta kada se istakao Đanluiđi Bufon. 

Berg je po boku u kaznenom prostoru gurnuo loptu pored Kjelinija ali je Bufon prvo istrčao, a onda kada se lopta odbila do Toivonena Bufon je i skinuo loptu s noge u vrlo opasnoj situaciji za Italijane. 

Italijani su u drugom poluvremenu krenuli nešto agresivnije mada se često činilo kao da žele da sačuvaju 0:0. To se prekida golom Johansona. 

Od tog trenutka je Italija zaigrala bolje, a Darmijan je pogodio i okvir gola u 70. minutu kada su "Azuri" bili najbliže izjednačenju. Do kraja se rezultat nije menjao, Švedska se uglavnom u italijanskom maniru dobro branila i sačuvala dragocena tri boda pred revanš u Milanu.

Prvo iznenađenje u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo!

Reprezentacija Švedske slavila je protiv Italije u Stokholmu i tako se za korak približila odlasku na Mundijal, dok su "azuri" u situaciji da je sasvim moguće da propuste prvi šampionat sveta još od 1958. godine. Njima je potrebna mnogo bolja igra u revanšu ukoliko žele u Rusiju, a utisak je da su u goste otišli sa namerom da pre svega sačuvaju sopstvenu mrežu.

Međutim, Johanson ih je u tome prevario postigavši gol u 61. minutu:

ŠVEDSKA - ITALIJA 1:0 (0:0)

Sve se desilo iznenada kada je izveden aut sa desne strane, Toivonen je glavom izbacio loptu za Jakoba Johansona, koji je samo četiri minuta ranije ušao u igru umesto Albina Ekdala, a njegov šut nakon odbitka od Danijelea de Rosija vara Điđija Bufona i završava u mreži.

Tada je Italija zaigrala nešto ofanzivnije i bila blizu gola nakon udarca Matea Darmijana sa preko 20 metara, ali je lopta završila samo na desnoj stativi gola koji je čuvao Olsen.

Pokušao je Ventura da promeni u slaboj igri svoje reprezentacije, ali ni ulasci Edera umesto Belotija, igrača koji je imao najbolju šansu za Italiju u prvom poluvremenu i u nastavku susreta bio potpuno nevidljiv, odnosno Insinjea koji je zamenio nervoznog Marka Veratija, nisu do kraja "razmrdali ekipu".

Na kraju meča vidno je nezadovoljan bio i Đanluiđi Bufon koji je želeo da mu učešće na Mundijalu 2018. godine bude i poslednje u karijeri, ali za tako nešto biće potreban mnogo bolji nastup njegovih saigrača za tri dana na "San Siru".

ŽOZE I ZLATAN

Sa tribina stadiona u Stokholmu meč su gledali i menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo i njegov fudbaler, nekadašnji reprezentativac Švedske, Zlatan Ibrahimović

Baraž za Svetsko prvenstvo:

petak, 10.11:

Švedska – Italija 1:0
(Johanson 61.)

Sastavi ekipa:

Italija: Bufon, Kjelini, Darmijan, Kandreva, Verati, Beloti, Imobile, Barzalji, De Rosi, Parolo, Bonuči. Selektor: ĐanPjero Ventura

Švedska: Olsen, Augustinson, Grankvist, Lindelof, Kraft, Ekdal, Larson, Kleson, Forsberg, Toivonen, Berg. Selektor: Jan Anderson

Stadion: "Friends arena"
Kapacitet: 54.329
Sudija: Džunet Čakir

ponedeljak, 13.11:

20.45 Italija – Švedska
Stadion: San Siro (Đuzepe Meaca)
Kapacitet: 80.018

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar