EP do 21: Luka Jović i debitanti - Srbija pobijedila Austriju!

Srbija furioznim finišom do četvrte pobede! Mlada reprezentacija Srbije pobedila je Austriju kao gost u meču četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – 3:1 (1:0).  Mlada reprezentacija Srbije ostvarila i četvrtu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2019. godine zahvaljujući golovima Aleksandra Lutovca, Luke Jovića i Luke Ilića. Odlična izdanja debitanata.

Fudbal 11.11.2017 | 12:45
EP do 21: Luka Jović i debitanti - Srbija pobijedila Austriju!
Selekcija Gorana Đorovića nastavila je sa sjajnim partijama i zadržala je maksimalan učinak u Grupi 7, prestigavši prvoplasiranu Rusiju, koja ima i meč više.

Pobednici devet grupa obezbediće direktan plasman na završni turnir u Italiju i San Marino 2019. godine, dok će najbolje četiri drugoplasirane selekcije igrati baraž.

'Orlići' su bili bolji rival od samog starta, da bi do prednosti došli posle pola časa igre golom Aleksandra Lutovca, i stečeno vođstvo čuvali sve do poslednjeih deset minuta igre. 

Međutim, Austrijanci posle sjajne timske akcije uspevaju da izjednače i delovalo je da neće biti pobednika, ali je onda usledio ekspresan odgovor Srbije. 

Najpre je Luka Jović uspešno realizovao jedanaesterac, posle faula nad Sašom Lukićem u 87. minutu, a potom Luka Ilić posle pravovremenog utrčavanja postavlja konačan rezultat u prvom minutu sudijske nadoknade. 

U narednoj rundi, 14. novembra, našu selekciju očekuje gostovanje Jermeniji.



Četvrta pobeda "orlića" u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo!

Mlada reprezentacija Srbije odigrala je dobar meč protiv Austrije na stadionu Admire i slavila zahvaljujući golovima Aleksandra Lutovca, Luke Jovića i Luke Ilića čime je ponovo izbila na čelo svoje kvalifikacione grupe "7" ispred Rusije.

Austrijanci su dobro parirali momcima Gorana Đorovića i uspeli da stignu do izjednačenjaa u 80. minutu, ali je Srbija tada uhvatila novi "zalet" i postigla još dva gola za pobedu.

AUSTRIJA - SRBIJA 1:3 (0:1)

S obzirom na to da su nosioci ove generacije Marko Grujić, Andrija Živković i Nemanja Radonjić prekomandovani u "A" selekciju Srbije za azijsku turneju, Goran Đorović je morao da napravi nekoliko promena, pa je tako od starta u veznom redu šansu ukazao Erhanu Mašoviću, koji je igrao uz Sašu Lukića i Danila Pantića, odnosno po krilima gde su nastupili Petar Mićin i Aleksandar Lutovac, debitanti.

Upravo je fudbaler Rada iskoristio odličan šut igrača Čukaričkog, kada mu je Šlager odbranio, i odbijenu loptu ubacio u mrežu za vođstvo Srbije.

To je bila gotovo i jedina šansa u prvom poluvremenu koje je bilo bez mnogo ritma, dok je Srbija u nastavku obično pretila iz kontri dok je Austrija imala "jalovu" inicijativu bez opasnijeg pokušaja, sve do 80. minuta i odličnog poteza Jakupovića koji je iskoristio loše kretanje odbrane našeg tima, pa je uposlio kapitena Lajmera koji je obišao Radunovića i poravnao rezultat.

Srbija je tada krenula po pobedu i nakon haosa u šesnaestercu Austrije upravo je Lajmer oborio Lukića, a najstrožu kaznu u gol je pretvorio Luka Jović.

Do kraja meča Srbija je bila daleko ozbiljniji rival, a nakon odličnog pasa Luke Adžića za još jednog debitanta i klupskog saigrača Luku Ilića, videli smo i gol iz "mrtvog ugla" mladog veziste Crvene zvezde za konačnih 3:1.

Srbija naredni meč igra u utorak protiv Jermenije, a trenutno je prvoplasirana u grupi sa 12 bodova ispred Rusije koja ima dva boda manje i odigran meč više.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

Jermenija – Rusija 1:2 (0:1)

Austrija – Srbija 1:3 (0:1)
Lajmer 80 - Lutovac 30, Jović 87(p), Ilić 90+1

AUSTRIJA: Šlager - Gluhaković, Marešić, Vober, Fridl - Lovrić (od 46. Jakupović), Ljubičić, Honsak (od 78. Baumgartner), Lajmer, Horvat - Kvasina (od 62. Kalajdžić).

SRBIJA: Radunović - Gajić, Jovanović, Milenković, Bogosavac - Mašović, Lukić, Pantić (od 60. Ilić) - Mićin (od 64. Adžić), Lutovac (od 88. Stevanović) i Jović.

Tabela:
1. Srbija 4 0 0 12:3 12
2. Rusija 3 1 1 8:4 10
3. Jermenija 2 1 3 5:10 7
4. Austrija 2 0 1 8:1 6
5. Gibraltar 1 0 5 1:14 3
6. Makedonija 1 0 2 3:3 3

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar