Nadam se da ćemo u Kini 2019. igrati svi!

Uključujući NBA igrače! "Zlato u narednih nekoliko godina će biti kruna naše generacije".

Košarka 12.11.2017 | 22:15
Nadam se da ćemo u Kini 2019. igrati svi!
Milan Mačvan je kao kapiten predvodio Srbiju na prethodnom Evropskom prvenstvu, a biće jedan od bitnijih igrača i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Upravo zbog toga je dao izjavu za sajt Fibe gde je govorio o svom odnosu prema nacionalnom dresu, ambicijama i planovima.

Posle četiri srebra, velika želja je zlato.

"Radujemo se godinama koje slede kako bismo konačno osvojili zlatnu medalju. To će biti kruna naše generacije. Malo nam je nedostajalo sreće otkako smo ušli u seniorsku reprezentaciju 2009. godine. Osvojili smo četiri srebrne medalje - dve u Evropi i jednu na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama", rekao je Mačvan.

Možda je 2019. prava šansa za zlato.

"Bićemo na najvećoj pozornici košarke u Kini. Bićemo oko 30 godina stari, imaćemo veliko iskustvo. Nadam se da će svi doći da igraju - uključujući naše NBA igrače - i to će biti najjača moguća postava 2019. godine".

Posle drugog mesta na Evropskom prvenstvu Mačvan je bio raspoložen da se vrati u Minhen i da što pre zaboravi na poraz u finalu.

"Bio sam srećan kada je sezona počela da ne bih morao da razmišljam o Evrobasketu. Nisam zadovoljan porazom u finalu. Znam da nam ambicije nisu bile išle kada smo došli na turnir, ali niko ne igra da bi izgubio finale. Želeli smo zlato, ali moramo da živimo sa nekim porazima i da učimo iz njih. Tako da u budućnosti moramo da budemo bolji. Još jedno finale iz kog vučemo iskustvo. Probaćemo da dođemo do zlata u narednih nekoliko godina".

Srbija 24. novembra igra protiv Austrije, a tri dana protiv Gruzije. Oba meča igraju se u Pioniru.

"Biće lepo igrati u reprezentaciji ponovo. Roster će malo biti promešan, ali na kraju moramo da odradimo svoj posao. Radi se o ponosu igranja za reprezentaciji. Velika je to čast. Moramo da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo".

Druženje u reprezentaciji je posebno i nešto što izdvaja našu reprezentaciju od drugih nacionalnih timova.

"Uvek je lepo videti poznata lica, prijatelje. Imamo veoma dobru hemiju, tako da je veoma lepo provesti vreme sa trenerima, saigračima, medicinskim osobljem. To je nešto čemu se mnogo radujem, kao i svi mi. To je uživanje".

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar