Marinković: Pobeda nad Megom bi puno značila!

Crno-beli u okviru 8. kola ABA lige gostuju u Sremskoj Mitrovici.

Košarka 10.11.2017 | 17:45
Marinković: Pobeda nad Megom bi puno značila!
Crvena zvezda i Lokomotiva Kubanj su objektivno kvalitetniji timovi od Partizana, ali nikada nije prijatno izgubiti dve utakmice zaredom pred svojim navijačima.

Zato Partizan mora da "zapne" kako bi u subotu pružio dobru partiju i sa gostovanja Mega Bemaxu se vratio u pobedničkom raspoloženju.

"Pokazali smo da možemo da igramo jako dobro, ali i sa dosta oscilacija", priznaje Vanja Marinković.

"I kada se pogreši, ne smemo da padamo, nego da se borimo i trudimo da osvojimo loptu, a da sledeći napad odigramo pametnije. Mega uvek ima odličan tim i uvek je teško igrati protiv njih, ali verujem da imamo snage i znanja da zabeležimo pobedu koja bi nam baš puno značila", kaže mladi bek.

Partizan je sa skorom 4-3 pri vrhu tabele, ali sezona je još u ranoj fazi, tako da mala serija pobeda ili poraza mogu bitno da promene status bilo kog kluba.

Recimo, Mega je uoči prošlog kola bila na 2-4 i u grupi "fenjeraša", a sada već može do 50 odsto uspešnosti u ABA ligi.

"Mega je jako kvalitetna ekipa, a uz to i odmorna, jer ove sezone igra jednu utakmicu nedeljno, pa ima više vremena za trening i pripremu. Mi u Mitrovicu idemo da damo sve od sebe. Igramo sve bolje i očekujemo da u utakmici 'na jednu loptu' izborimo šansu za pobedu", ističe trener Miroslav Nikolić.

Duel sa Lokomotivom u sredu su propustili Veličković, Čakarević i Stevanović, a ostaje enigma da li će neko od njih biti u stanju da se vrati tri dana kasnije.

"Igraće oni koji budu najspremniji", jasan je Nikolić.

Početak utakmice zakazan je za 19.00 uz direktan prenos na TV Arena sport.

PAROVI 8. KOLA:

petak

Cibona - Zadar 20.00

subota

Mega - Partizan 19.00

nedelja

Crvena zvezda - FMP 17.00
Budućnost - Cedevita 19.00
Olimpija - MZT Skoplje 21.00

ponedeljak

Mornar - Igokea 21.00

TABELA: Budućnost 6-1, Zvezda 5-2, Cedevita 5-2, FMP 4-3, Partizan 4-3, Mega 3-4, Igokea 3-4, Cibona 3-4, Mornar 3-4, Zadar 2-5, Olimpija 2-5, MZT 2-5.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar