"Jokin uspjeh? Sati individualnog rada u teretani!"

Majk Meloun, trener Denver Nagetsa, pre utakmice sa Oklahomom pohvalio je posvećenost Nikole Jokića i ovaj mu je momentalno vratio važnim košem za pobedu.

Košarka 10.11.2017 | 16:15
"Jokin uspjeh? Sati individualnog rada u teretani!"
Jokić je 52 sekunde pre kraja posle ofanzivnog skoka pogodio za 100:92, a Nagetsi su slavili rezultatom 102:94.

Meloun ističe da je Nikola pun samopouzdanja, ali da je to rezultat velikog rada u predsezoni.

“U sjajnom je ritmu trenutno. Najvažnije od svega je da ima veliko samopouzdanje i mislim da ga je stekao satima radeći invidualno u teretani”, rekao je pre meča Meloun koji je tokom leta bio nedelju dana u Srbiji.

Momak iz Sombora mu je vratio novim dabl-dablom – postigao je 15 poena (7-16 iz igre) i uhvatio 11 skokova, dva dana nakon partije karijere u kojoj je Bruklinu ubacio 41 poen.

“Kada gledam koliko radi na svojoj igri, nisam iznenađen uspehom koji ima. Neki igrači nemaju mentalnu snagu da kažu posle promašaja: ‘Ok, pogodiću sledeći šut’. Jokić može da promaši, ali će nastaviti da šutira”, zaključio je trener ‘Grumenja’.

Dvadesetdvogodišnji centar je tokom leta propustio Evrobasket u želji da se što bolje pripremi za novu sezonu u najjačoj ligi sveta, u kojoj za sada na terenu provodi nešto više od 32 minuta i prosečno beleži 17,9 poena, 11,6 skokova i 4,5 asistencija po utakmici, uz odlične procente šuta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar