Primitivizam porazio Dodika

Posljednja sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je poništena odluka o Sudu i Tužilaštvu glasovima skupštinske većine, koji su je i prije dvije godine i donijeli biće još dugo razlog prepucavanja na političkoj sceni. Tako profesor Mladen Mirosavljević kaže da je to jad i bijeda politike, dok za njegovog kolegu Đorđa Vukovića primitivizam je porazio i predsjednika i njegove kritičare.

Republika Srpska 09.11.2017 | 08:00
Primitivizam porazio Dodika
Komentarišući tok sjednice, na kojoj je cjelodnevno prepucavanje predsjednika RS Milorada Dodika i opozicije naišlo je na osudu i građana i intelektualaca.

Profesor javnog mnjenja Mladen Mirosavljević smatra da je skupštinska rasprava, vođena o svemu i svačemu, osim o onome zbog čega je sazvana, pokazala sav jad i bijedu naše politike, te se može uzeti kao eklatantan primer političke nekulture.

- S jedne strane, bilo je veoma uočljivo ponašanje predsjednika i vladajuće koalicije koji su se ponašali kao apsolutni vladari RS, dijeleći lekcije na sve strane, pri tome ne birajući način i rečnik i ponašajući se prema opoziciji kao prema neprijatelju koji mora biti „uništen“. S druge strane, imali smo opoziciju rascjepkanu između svojih želja da preuzmu vlast i nemoći da ponude ubjedljiv koncept i ljude koji će to provesti. Na trećoj strani nalaze se sve apatičniji građani, koji vide da im ni jedni ni drugi ne nude bolju budućnost nego samo sistem kolektivnog propadanja. Ovo nije bila ni pobjeda pozicije ni poraz opozicije, već još jedan u nizu poraza Srpske i njenih građana – smatra Mirosavljević u izjavi EuroBlicu.

Za profesora  na Fakultetu političkih nauka Đorđa Vukovića u NS RS je trijumfovao „bezobrazluk“ koji je porazio sve kojima je stalo do političke kulture, dijaloga i demokratije.

- Poslanici se nisu narugali samo jedni drugima, nego institucijama i dostojanstvu naroda. Primitivizam je porazio i predsjednika, ali i njegove kritičare zalutale u uvjerenju da su bolji i drugačiji. Pištaljke opozicije i „duge cijevi“ režima manja su bruka od onoga što smo vidjeli i čuli na ovoj sjednici. Kada se sve uvalja u blato, ništa čisto ne može izaći – kaže Vuković.

Smatra i da se opozicija pokazala potpuno dezorjentisanom od početka priče o referendumu.

- Dodik vješto pliva, privuče opoziciju, a onda manevriše na tom prostakluku i bahatosti, koja je njegov manir. Vjerovatno bi najpoštenije bilo, ako su vidjeli da debata ne može da se kreće u okviru argumentacije za referendum, da napuste sjednicu i kažu da ne žele da učestvuju u ovakvoj vulgarizaciji politike. Ćutnjom i odgovaranjem su na neki način sami pristali na to. Naravno, on je isprovocirao sve i pokazao koliko je nedostojan da obavlja funkciju predsjednika koja treba da oličava jedinstvo svih građana, a time i svih predstavbika građana. Ali, opozicija je toliko bezidejno i dezorjentisano ušla u sve to – kaže Vuković u izjavi EuroBlicu.

(BN/Blic)

Komentari / 64

Ostavite komentar
Name

Dijagnoza

09.11.2017 07:08

Sve to potvrdjuje da je brod vec uveliko u procesu potapanja. Koga jos zanima BiH, njeni primitivni politicari i nekakva parlamentarna rasprava? Desavanje nije ravno ni pijacnom dijalogu - tamo vlada cak bolji red. Nesagledive su posljedice negativnog izbora kadrova i afirmacije sile. Poraz u svakom pogledu.

ODGOVORITE
Name

Www

09.11.2017 07:25

Nebi lose bilo da malo uzmes kompas.

Name

VRS-e

09.11.2017 07:34

Onda gospodo mi nismo gledali istu sijednivu!!!! Od prvog obracanja "presjednika" vidjelo se zbog cega je on dosao u parlament!!! kakva strahovlada je u njegovoj partiji i ponizenje ti isti "poslanika" koji su sutjeli kao mumije sve sate provedene u skupstini. Opozicija nicim nike iziritirala "presjednika" da se onako bahato i prostacki odnosi prema porodicama poslanika i omalovazavanje svi koji nemisle kao veliki baja, a on je obican jedan mali mis koji svoje frustracije i neuracunljivost smije jos samo prosipati u NSRS, jer i onako smije da putuje do Srbije i Rusije ali za ove druge je nebitan, a koliko im je bitan pokazuju mali i veliki Ruski krediti. I gospodo sta je to trebala opozicija uraditi???, i ako mislite da je trebala napustiti sjednicu!!! varate se debelo, to bi bila pobjeda "velikog baje" i njegove price kako je pomeo opziciju da su morali napustiti sjednicu!!!, a ljepo je rekao sam " sa ljudima ljudski sa ciganima ciganjski" i opozicija je uradila sta je on licno trazio, i mislim da su opet birali rijeci vise nego laktaski vozd.

Name

A rezultati rada?

09.11.2017 07:44

Dok se familije uveliko iseljavaju gosp. Pavic prognozira uspjehe na izborima 2018-te!? Totalno odsustvo od realnih problema i zasljepljenost silom i vladavinom koja gubi svaki smisao. Politicko bogohuljenje bez osjecaja mjere, namjere i svrhe takvog djelovanja. Treba bojkotovati izbore 2018-te.

Name

re: Www

09.11.2017 07:47

Ne treba nama kompas vec pojas za spasavanje.

Name

Maka set

09.11.2017 10:36

Nemojte bojkotovati, kaj bi bilo da glasačko tijelo RSa izabere sa 40% glasova sdp, ako vam ovaj fašizam nije rišenje, zakaj ne dati šansu komunjarama (lično san antikomunjara) ovo je samo podsticaj na razmišljanje. Vidite i sami kakav je život u mašti o nebeskom narodu i nebeskoj državi, dok se svaki dan Zemlja dalje okreće, i vas ne čeka, hoćete li život protratit da vam gelipteri prodajući nebuloze i zadnju paru opljačkaju? Nek svako za sebe odabere

Name

kiklop

09.11.2017 11:02

Nisu tu samo politicari krivi, da smo tu gdje smo. Procitajte samo komentare,pa ce vam biti jasno da oni,politicari, i nisu mogli vise napraviti sa ovakvim narodom.

Name

re

09.11.2017 13:21

Seljaci u skupstini, umesto da zemlju obradzuju? Nije ni cudno!!

Name

Драги

09.11.2017 07:09

С једне стране бахата и неспособна позиција а са друге стране исто, ако не и више неспособна опозиција, без концепта и потребних кадрова, је тужна слика политичког миљеа Републике Српске.

ODGOVORITE
Name

cinik

09.11.2017 07:32

I šta ćemo sada?Najbolje da nam dođu "uvozni" i pozicija i opozicija jer ovom narodu niko ne valja!?Opozicija jeste prilično loša ali je i kao takva mnogo bolja od pozicije.

Name

Neko iz mase

09.11.2017 07:50

Opozicija je čačkala mečku i kad je isčačkala i kada je Dodo krenuo u kontranapad počeli su kmečati gore od najrazmaženijeg djeteta u sistemu, mama mama, dira me čiko.

Name

Re Cinik

09.11.2017 08:38

Problem je u većini Srbskog naroda da oni koji mogu da pokrenu nešto na bolje nazivate izdajnicima. A oni koji vas zigu, pljačkaju ...Srbima. Ako nije po nekom vašem glupom kalupu on čak nije ni Srbin. Zato vam je kako je a bit će i još gore ako taj kalup ne promjenite. Imate psihičkih problema kad je u pitanju izbor onih koji vas vode. Dodik, Vukota, Ivanic...jedna te ista osoba u nekoliko različitih tijela . Svi misle isto. Onaj Kecmanovic koliko god ga mrzili ne lebdi nego je na zemlji. Ali nije dovoljno Srbin po vašem ukusu a da ne spominjem neke druge. Srbin je po vama samo onaj koji je zadojen mržnjom protiv svih ostalih i voli politiku Rusije . A Rusi bi radili isto što i Amerikanci da mogu od tih istih. Dok vam neko ne dodje i kaže da ste gradjani BiH i da to shvatite da je tako kao sto i jeste i da treba okrenuti se Sarajevu kao glavnom gradu a ne Bgd i da ste Bosanci a ne Srbi iz Srbije tad tek možete očekivati da prestanete da tonete . Dotle mrka kapa.

Name

Re Re Cinik

09.11.2017 10:03

Ti si momčino sebe malo precijenio. Ne možeš se ti baš pohvaliti da poznajes Srbe. To što si napisao u svom komentaru su tvoje puste želje. Srbi će uvijek biti braća sa Srbima iz Srbije i ne znam kako vama bošnjacima nije jasno da smo isti narod. I vi da se niste davnih godina odvojili od nas i počeli se klanjati svakom osvajaču naše lijepe zemlje, bili biste braća sa Srbima iz Srbije. Ovako niste ništa a htjeli bi dijeliti lekcije drugima.

Name

B

09.11.2017 10:26

Nesposobna opozicija? Kriva opozicija sto se "glasaci" prodaju za 50 km! Sto je moralna i fizicka prostitucija fakticko stanje u psihi nesretnika sto glasaju za crvenu sektu? Bravo

Name

Maka set

09.11.2017 10:41

@re re cinik baš si se uklopio u opis re cinika. Ista fašistička vreća gxxxna koju je opisao vaš je mentalni sklop i svjetonazor. Dok se to ne promjeni nateže baja i natezaće.

Name

Драги за Б

09.11.2017 10:49

Гласаче купује и опозиција за тих "проклетих" 50 КМ као и обећања о запошљаваљу без икаквог обзира о стручним и људским карактеристикама. С друге стране највећи број садашњих опозиционара је био или је и сада у неким од нивоа власти па шта је боље за народ у РС или БиХ.

Name

re

09.11.2017 16:04

Imam ja koncept dragi,poharaćemo i ovo malo jada što je ostalo poslije narodnog izbora i ići do đavola...

Name

Valkyre

09.11.2017 16:53

Bravo cinik . I na Zaoadu se smjenjuju samo dvije partije. Trećih nema! I izbori služe kao korektiv, kazna. Samo glupi Srbi filozofiraju! Pa nanovo opet biraju iste. Rotirajte ih bar jedan mandat, da ih se spusti na zemlju!

Name

Bajker

09.11.2017 07:15

Znam da se nece vecina slozit sa mojom konstatcijom ali ovo je sve do sad bio exsperiment i da se da minimalna sansa da RS opstane . Medzutim cinjenicno stanje govori sve . Narod je ipak kriv za ovo.

ODGOVORITE
Name

Re

09.11.2017 08:50

Pa ona i sad postoji samo na papiru. Dokle će postojat i na papiru zavisi od svijesti I savjesti pravoslavnih Bosanaca i Hrvatskih pravoslavaca koji su “emigrirali”.

Name

Xy

09.11.2017 11:36

Sta pises ti iopste kakvih pravoslavnih bosanaca ili hrvata pogledaj u nazad naicices samo na srpska imena svojih Predaka, ako se potrudis saznaces i koju slavu treba da slavis uostalo pretrazi tavan mozda i ikonu nadjesRazmisli O Tome Umesto Sto Pises Gluposti. Na Stranu Politika Kad Ne Znas Ni Ko Si Ni Sta Si

Name

EURI

09.11.2017 07:19

Dodičeeee nećemo referendum hoćemo 2000 Eura plateeeeeeeeeeeeeeeee.

ODGOVORITE
Name

Imaces Ti

09.11.2017 10:26

Majmune jos malo 200 km platu ako on ostane jos jedan mandat.

Name

Marko

09.11.2017 07:33

A nije ovo prvi put,ovde je 60% nepismenog stanovnistva,oni to vole.Slusao sam komentare poslije skupstine,vecini su simpaticni Dodikovi bahati istupi,mada ni opozicija nije puno bolja.

ODGOVORITE
Name

RAJNA

09.11.2017 08:35

Nije tačno, opozicija je bila na nivo, kulturna , konstruktivna i pripremljena, što je sve iznenadilo, a ponajviše Dodika.A on je nastupio kao arlekin u cirkusu , a djelovao je ko debeljko na trapezu. Za njega lično je ono bila najbolja perverzija koju je u životu doživio, jer ga do sada niko nije tako javno nategao kao opozicija tako dobro da je u jednom momentu mogao i da uživa, naročito u pametnom i kulturnom odgovoru Govedarice, jer je do sada uglavnom slušao ulizice iz SDS-a , a sad pobegulje, Tadića i Stevandića. Što se tiče one stvari koju nam je uvaženi predsjednik pomenuo , smatrajući da je Govedarica nema, onda nam je trebao konstruktivno pokazati svoju onu stvar , pa da znamo, kako se predsjednik izjasnio , kakva muda ima on, kad on zna da Govedaraica nema muda. Ja se divim Govedarici da je bio priseban i da je uspio da se sabere nakon lavine pogrdnih naziva predsjednika.

Name

Boris Slina Spasojevic

09.11.2017 07:34

Da, ali taj primitivizam je meni obezbijedio 6 radnih mijesta, a vi ostali kome se ne svidja pasos u ruke - pa grana!

ODGOVORITE
Name

Marko

09.11.2017 07:51

Haha,ma moze ti obezbj.....

Name

Marko

09.11.2017 07:53

Moze ti obezbjediti i sto,uvjek ces ostati coban,tvoj komentar sve kaze.

Name

Re

09.11.2017 08:00

Svaka čast..Ja već uveliko ganjam papire pa odo kao ljekar radit u Dojč..A ko mora nek radi ovde za 800 KM..Ja neću.

Name

jao

09.11.2017 10:41

Ako trebate pomoci za posao pogledaj te:AVANTI.com München.

Name

Marko

09.11.2017 07:35

Kad čitaš izjave ove dvojice "kvazi " profesora ispade da su svi u skupstini jednako krivi.Ma nemoj!A sve tako pricate jer se bojite obadvojica da ne dobijete od Baje otkaz na faxu..

ODGOVORITE
Name

Mia

09.11.2017 09:26

Od afirmacije govora papaka do afirmacije govora profesora trebaju proci jos decenije napornog kulturoloskog rada. Nacija je u ozbiljnim problemima zbog afirmacije neznanja. I nekusa na svim poljima zivljenja koji je iz takvog shvatanja starnosti izrastao.

Name

Borac

09.11.2017 07:37

U izlivu privitimizma prednjačio je nažalost predsjednik koji nije u stanju da se uzdigne na iole dostojanstven nivo, jednostavno on je na nivou seoskog đilkoća gdja će nažalost i ostati, pošto se stari k.nj ne uči jašiti. Sastav skupštine je posledica dugogodišnjeg kadrovisanja i jednih i drugih, pošto se ista imena uvijek nalaze na vrhovima lista i na njh se troše svi resursi stranaka u kampanji. Uglavnom tu se radi o manje ili više nemoralnim ljudima koji već sad stvaraju optimalnu startnu poziciju po cijenu gaženja svih pravila i stranačkih statuta kao i partiskih kadrova koji su im potencijalna prijetnja za ustaljenu poziciju. Zato će opozicija teško do uspjeha. Deviza je, samo neka sam ja unutra.

ODGOVORITE
Name

Ре

09.11.2017 10:09

Само да допуним. У скупштини што се тиче саства има и појединих "дама", "кадрова" које су захваљујући вриједном и марљивом доизању ногу придобиле благонаклоност па су од силног гурања оне ствари угуране и у политичке токове, па постале народне посланице. Једна од тих која се вриједно давала по јахтама нашим високопозиционираним појединцима је и Зорица Кузмановић Василић (СНСД). Ову истину требало би да зна и Мектић, чак је једном само у назнакама јавно рекао да зна за оргијања на јахтама. Па народе ти се само и даље кољи и гласај. Оста на суво је*ен.

Name

Pajo

09.11.2017 07:41

Uvaženi profesor se koristi prežvakanim floskulama i tipična je slika "intelektualca" u RS! Njegove kolege, profesori i doktori nauka, se nalaze u svim partijama u RS, ali se njihov glas ne čuje, jer su poltronski klimači glavama i u masovnim strukturama kao što je SNSD oni slijede vođu bespogovorno! Ako je vođa primitivan - kakvi su oni onda? Gdje je taj glas inteligencije i elite, da li je moguće da je Željka Cvijanović najveći ekonomski ekspert u RS, da li je moguće da nema čovjeka koji bi bio predsjednik, a da zna srpski jezik i da ima kućno vaspitanje? SDNSD, SDS, PDP, DNS, to su samo skraćenice iza kojih se kriju određeni ljudi sa ciljem da se obogate na račun javnih preduzeća. Koncept je isti u Bijeljini, ali i u Laktašima ili u Banjaluci, lokalne opskurne figure se bave mahinacijama za svoju korist! Evo jednog primjera: Banju Dvorovi je preuzeo SDS od PDP-a, to je vijest koju smo čuli prije nekoliko dana. Sad ja razmišljam, mora da je nezavisna ekspertska grupa pažljivo analizirala poslovne planove koje su iznijeli PDP i SDS. Uobzirila je sve okolnosti, shvatila ekonomski isplativiji SDS-ov koncept i nakon opsežne analize i određenih korekcija i preporuka isti usvojila i odredila rokove za njegovo sprovođenje. Zahvalili su se objema timovima i uvrstili napredne prijedloge PDP-ovih predstavnika u plan oporavka Banje koji je predložio i za koji će biti ODGOVORAN SDS! I onda se probudim i počnem plakati! Važni članovi ovih partija su ljudi sa nadimcima Čokalj i Keser, da li nam treba bolja slika o tome zašto je Skupština leglo primitivizma, primitivci, a izgleda da su većina, biraju sebi slične kojima se dive! A postati danas mr, dr ili profesor i šupljirati je nikad lakše!

ODGOVORITE
Name

Brale

09.11.2017 08:28

Pajo svaka cast na komentaru.

Name

Svaja ;)

09.11.2017 09:37

Tako je, Pajo!

Name

Xy

09.11.2017 11:43

Da se slozim sa svim, ostaje mi samo jedna nedoumica, ako ne valja sta onda? Koga birati za koga glasati. Ja se izvinjavam ne bi da vrijedjam ali najveci saveznici vlasti su oni koji govore "svi su oni isti" samim tim potpomazu poziciju tako sto omalovazavaju opoziciju. I kako da dozivimo promjene ako su svi isti, ili ako cemo govoriti da su isti. Boga mi ja smatram da nisu svi isti i da je svaka promjena dobro dosla.

Name

Pajo

09.11.2017 13:08

Kako šta onda? Jasno i glasno reći da ne valja ovo što zovemo političkim sistemom u RS, pozvati na odgovornost sve koji vrše funkcije i izložiti kritici njihove rezultate rada, a ne ćutati! Ne bacati smeće u kanal, po ulici, u školskom dvorištu! Vezati se na zadnjem sjedištu automobila i ne pušiti u zatvorenim prostorijama u kojima je to zakonom zabranjeno! Početi od sebe i od sitnih stvari, ne busati se u prsa i forsirati nacionalni naboj, a krišom spremati dijete u Njemačku i još se ponositi kad ode! Ukratko - osvijestiti se i razmišljati svojom glavom, biti moralan i pošten! Ako se tako postavi svako od nas, onda će se za dva-tri izborna ciklusa desiti i neke promjene! Mijenjaće se i ovi koji su sada u politici da bi se spasili, a i neki moralniji i bolji će se pojaviti da se suoče sa stvarnošću! Nema čarobnog štapića i instant blagostanja. Trendovi su da na Zapadu nedostaje radne snage i da će je sve više trebati da bi oni zadržali stepen svog razvoja, to će odvesti stotine hljada ljudi nepovratno i tu se ne može ništa! Kad im nismo trebali nismo mogli otići ni 1 m preko granice po vajkrem! Ali, može se mnogo uraditi da se potrebe, baš tih bogatih, zadovoljavaju lokalnom proizvodnjom i uslugama, tome treba da služe političari, jer bi trebalo da budu odgovorni za socijalna pitanja, ekonomiju, transport, industriju, rudarstvo...Čini mi se da mnogi glasači ne shvataju šta je uloga onog za koga glasaju, ne da ga stranka namjesti u "svoje" javno preduzeće, već da radi neki posao i napravi napredak! Dejtonski sporazum, Sud BiH, Tužilaštvo BiH, državna imovina, to su teme kojima nas zatrpavaju, a ko od nas zna, zaista, suštinu o njima? RS se mora zaštiti jer predstavlja malu kompenzaciju za sve što su Srbi proživjeli na ovim prostorima u proteklim stotinama godina, ali mi moramo napraviti tim od naših najumnijih ljudi da je štite, platiti svjetski priznate pravnike da prate status u okviru Dejtonskog sporazuma! Šta Petar Đokić, Mićo Mićić ili Cvijetin Nikić znaju iz oblasti međunarodnog prava? Oni su dobri za oranje, zalivanje, da u'vate brazdu, treba nam i takvih!

Name

Xy

09.11.2017 13:42

Pajo svaku ti potpisujem, ali hocu da kazem da nemamo vremena da prodje dva ili tri izborna procesa, jer za toliko smo propali jer smo sada na samom rubu, jednostavno smo previse cekali, ako budemo morali jos ostace katastrofalne i ne sagledive posledice za buduce narastaje. Ako vec i nisu nastale.

Name

Mesar

09.11.2017 07:59

Svi podliježu profesionalnim deformacijama,sobzirom da je čovjek mesar, bojim se da nas vidi kao stoku!

ODGOVORITE
Name

sve cu da prodam

09.11.2017 08:11

"Telekom Srpske a.d. Banja Luka ponudit će na prodaju 1,4 miliona akcija." ima jos malo sitnisa za prodaju....a posle..??? ahahahhah......oooojjjjj drzavetino.....oooooojjjjj republiko mojaaaaaaaaa

ODGOVORITE
Name

Пишите ћирилицом

09.11.2017 08:12

Какви бирачи, такав им и предсједник.

ODGOVORITE
Name

bajker

09.11.2017 08:29

Vasa Braca crnogorci nepisu cirilicom i ne Priznaju je. Koje budale jos koriste curilicu znasli koji je ovo vjek.

Name

@bajker

09.11.2017 09:04

Nesrećniče, ti si nepismen na svim pismima i jezicima i nema ti pomoći!

Name

Neko iz mase

09.11.2017 09:37

Moj banker, tebi i latinica loše ide.

Name

MИШО

09.11.2017 10:53

Судећи по твом познавању латинице, односно по твојој писмености, рекло би се да живиш у каменом добу!

Name

Student

09.11.2017 08:39

Ima SDS i dobrih poslanika ne treba trpati sve u isti koš, vidjeli smo to. Samo što su kod pozicije svi isti i niko nema stav da se oglasi već samo slijepi poslušnici i kreatori lošeg stanja.

ODGOVORITE
Name

Хтјео

09.11.2017 08:54

Каквих непостојећих српских ријечи се наслушасмо: хтјео,видјео, замољава, објашњаје, раду, чим прије, сваки пута, све један.....Господо, драга, гдје сте се школовали.

ODGOVORITE
Name

Boki

09.11.2017 09:21

Jao ,jao al smo pametni. Kao da je bitno kako je neko napisao. Mislim da je tema i bitna stvar ove rasprave ,sasvim nesto drugo.

Name

kome fali

09.11.2017 09:00

Predsjednik je rekao da Vukoti fali ,,ono" a izgleda upravo predsjedniku fali ,,to" inače bi proveo referendum.

ODGOVORITE
Name

Re.Neko Iz Mase

09.11.2017 09:25

Dok su takvih debila kao ti Baja ce vladati godinama. Pe sretno ti bilo sa Dodom.

ODGOVORITE
Name

Re neko iz mase

09.11.2017 09:51

Ova pod nickom NEKO IZ MASE bi podržao pravilo prve bračne noći ,kada bi to Mile tražio u skupštini!Toliko si zadojen Bajom..Ne radi se ljudino ovde o opoziciji već o tome da Mile povlaci odluku o referendumu.Sta bi bilo da je SDS povukao tu odluku???Rat bi izbio..Kazes Mile ih razbucao?Jeste al on je govorio satima a poslanici po 3 minute ..

ODGOVORITE
Name

ОВДЈЕ ЈЕ БОГ ДАВНО РЕКАО ЛАКУ НОЋ

09.11.2017 09:54

БОЛЕСТАН ПРЕДСЈЕДНИК, БОЛЕСНА И НАЦИЈА. ЗАШТО? ПА ЗАТО ЈЕР БОЛЕСНИКА УПОРНО БИРА И ДАЈЕ МУ ЗА ПРАВО СВЕ ОВО ШТО РАДИ И КАКО РАДИ. КОМПЛЕТНА НАЦИЈА ЈЕ ПОКРИВЕНА ВЕЛОМ ОБМАНЕ , КАО ДА ЈЕ НА НЕКИМ ДРОГАМА. И ТАКО ДАНИ И ГОДИНЕ ПРОЛАЗЕ. НАСУПРОТ ВЕЛИКОГ ВОЖДА ОПОЗИЦИЈА, КОЈА НИЧЕМ ДОРАСЛА НИЈЕ , А ЗАЈЕДНИЧКО ЈЕДНИМА И ДРУГИМА ЈЕ КРИМИНАЛ. У ТОЈ СФЕРИ СУ ПОКАЗАЛИ ВЕЛИКИ ТРУД И КОНСТРУКТИВНОСТ. ДО ДУШЕ, ПОЗИЦИЈА ЈЕ У ВЕЋОЈ МОГУЋНОСТИ ПА ЈЕ И КРИМИНАЛ ОБИМНИЈИ. СВЕ У СВЕМУ ЈАДНО, БИЈЕДНО И ПРИМИТИВНО. ПОЗИЦИЈА РЕЖЕ ВЕНЕ ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТИ, А ОПОЗИЦИЈА ВРИШТИ КО ХИСТЕРИЧНО ДИЈЕТЕ. ОВО ЈЕ ЛУДА КУЋА, ПРАВА ЛУДАРА. И НА КРАЈУ НАРОД, , ОН ОПОГАЊЕН КО НИКАД. ПАКОСНО, ПОДМИТЉИВО БЕЗ СТАВА, СВЕ МОЖЕ САМО АКО СЕ ПРЕПОЗНА ЛИЧНИ ИНТЕРЕС, ПА И ПРЕКО МРТВИХ ДА СЕ ГАЗИ. ЕТИКА ПО ВЕРТИКАЛИ И ХОРИЗОНТАЛИ ПОТПУНО СРУШЕНА. У ПРЕДУЗЕЋИМА СВАК ЈЕ СВАКОМ ПОТЕНЦИЈАЛНА ОПАСНОСТ. НАЈВАЖНИЈЕ ЈЕ БИИТ У СНСД-у ТО ЈЕ КАКАВ ТАКАВ ГАРАНТ ДА ЋЕШ НА ОВОЈ ЛЕДИНИ ОПСТАТИ, МАХАТИ ГЛАВОМ И КАД ЈЕ ОЧИГЛЕДНО ДА НЕШТО НИЈЕ У РЕДУ, АЛ ГЛАВНО ЈЕ БИТИ ПОДОБАН, ЈЕР АКО С Е "КУРЧИШ" ГУБИШ, А МОЖДА ТЕ ПОЈЕДЕ И МРАК, ЈЕР СНСД ЈЕ НЕПРИКОСНОВЕН, НОВА РЕЛИГИЈА СРПСКОГ НАРОДА. ЕВО ВИДИМ У НЕКИМ ШКОЛАМА ПОСТАВЉЕНИ КАЛЕНДАРИ СА ФОТОГРАФИЈАМА ДОДИКА. ИЗГЛЕДА ДОДИК ЗАМИЈЕНИО СВЕТОГ САВУ. И НА КРАЈУ УОПШТЕ МИ У ОВИМ ОКОЛНОСТИМА НЕ ПРИЈА РЕЋИ ДА САМ СРБИН, НА ЖАЛОСТ. АЛ ТУ САМ , ШТА МОГУ. ПОТПУНО РАЗУМИЈЕМ МАСОВАН ОДЛАЗАК ЉУДИ У ДРУГЕ ЗЕМЉЕ, ПА ТО ЈЕ СПАС ОД СВЕГА ОВОГ. И ДА САМ ЧАК ЛУД, НИСАМ ТОЛИКО, ДА ПРИХВАТИМ ТВРДЊЕ ВЕЛИКОГ ВОЖДА КАКО ЋИВИМО БОЉЕ НЕГО ОНИ У ШВАЈЦАРСКОЈ, ИЛИ ТВРДЊЕ ПОТПУ.

ODGOVORITE
Name

НАСТАВАК

09.11.2017 10:16

ИЛИ ТВРДЊЕ ПОТПУНО МАНИТЕ ПРЕМИЈЕРКЕ, КОЈА КАЖЕ ДА ЈЕ СНСД СВОЈОМ ПОЛИТИКОМ И ПОТЕЗИМА ПРОДУЖИО ЖИВОТНИ ВИЈЕК ГРАЂАНА. САМО ЗНАМ ДА БОЛЕСТ КОЈА ДУГО ТРАЈЕ , ДУГО С Е И ЛИЈЕЧИ. ПРЕМА ТОМЕ ДА БИ ОВО ДРШТВО , СРПСКА НАЦИЈА ОЗДРАВИЛА ПРОЋИ ЋЕ МНОГО ВРЕМЕНА, АКО СЕ ТО УОПШТЕ И ДЕСИ. ПРВИ КОРАК КА ТОМЕ БИО БИ ДА СЕ ДЕФИНИТИВНО СМИЈЕНИ ВЛАДАЈУЋА ГАРНИТУРА, ПОХАПСЕ СВИ ОНИ КОЈИ СУ НА ПОЗИЦИЈАМА И НЕСАВЈЕСНИМ РАДОМ ДОПРИНИЈЕЛИ КРИМИНАЛУ И УОПШТЕ ЛОШЕМ СТАЊУ. ТЕК ОНДА СЕ МОЖЕ ВИДЈЕТИ ТРАЧАК НАДЕ ДА ЋЕ ЈЕДНОГ ДАНА ЗАИСТА БИТИ БОЉЕ. БЕЗ КАЖЊАВАЊА И ЈАВНОГ ПРОЗИВАЊА , КОНКРЕТНИХ САНКЦИЈА НЕМА НАМА БОЉЕГ СУТРА.

Name

Пораз

09.11.2017 09:57

Ма у Бањалуци се не може наћи ни пет правих истинских интелектуалацца, шта јењ вама народе.

ODGOVORITE
Name

Replika

09.11.2017 10:22

Pogledajte samo koliko se svi oni u skupštini (glavni akteri) dobro poznaju, pa oni su svi isti, lopov do lopova. Znaju čaki ko kakve gaće nosi.

ODGOVORITE
Name

jos gore

09.11.2017 10:46

Da su lopovi to znaju svi , a o gacama ja vjerujem da te vjesti sire njihove zene.

Name

Sandokan

09.11.2017 10:30

Najmanja šteta bi bila , postrojiti ih sve uz zid i direktono metak u čelo. Ti koji sjede u skupštini su najveći neprijatelji srpskog naroda. Previše se nagomilalo, loših, katastrofalno loših okolnosti da bi se moglo očekivati kakvu takvu bolju budućnost. Moraće makar grom da pukne iz vedra neba, nešto se mora dogoditi, da bi se ove političko socijalne baruštine oslobodili.

ODGOVORITE
Name

Hm

09.11.2017 11:07

Ja sam ipak za drugu varijantu, ograditi im 100 hektara zidom visokim 6m, na vrhu 6 redova bodljikave žice, i strpati ih tamo. I neka se sami brinu za sebe, neka organizuju sebi život. Čuvari da patroliraju vanjskom stranom zida. Ako koji uspije izaći, samo ga vratiti nazad. Nema gore kazne za njih.

Name

Imam prijedlog

09.11.2017 12:04

Sazvati sjednicu parlamentaraca koja bi trajala tek toliko da se mogu ozidatu zidovi i postavi zatvorska straža . Imaš i zatvor i njihove stanovnike u jednom danu. I još najokorjelije. Za jedan dan rješenje problem.

ODGOVORITE
Name

seoska snaša

09.11.2017 16:07

Srbi imaju presjednika kao seosku snašu.Ovako se samo seoska snaša nalakti na prozor i svađa,odnosno kolje...čestitam narodu na izboru.A kako i nebi birali kad su i sami takvi.Ovo je samo slika biračkog tjela koje je i samo neobrazovano,bahato prokleto,kradljivo itd.Doviđenja primitivci odoh u svoj svijet birajte međeda

ODGOVORITE
Name

cdbluka

09.11.2017 20:10

Tako je to kada seljacine obuku odijelo..

ODGOVORITE
Name

KOS

11.11.2017 22:06

On je prije svega nadrogiran !

ODGOVORITE