Premijer Hrvatske traži pojašnjenja

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je večeras da je važno da hrvatska tijela, nadležna za upućivanje zahtjeva za izručenje Ivice Todorića od Velike Britanije, dobiju pojašnjenja o njihovom postupanju, nakon što je osnivač Agrokora uhapšen, a potom uz kauciju pušten, a novo ročište zakazano za 10. april iduće godine.

Region 07.11.2017 | 22:07
Premijer Hrvatske traži pojašnjenja
Plenković, koji je i lider HDZ-a, nakon sjednice poslaničkog kluba te stranke u hrvatskom parlamentu, rekao je novinarima da je informacije o Todorićevom hapšenju i puštanju dobio iz medija i ponovio da ne namjerava da komentariše procesne aspekte slučaja, prenosi Hina.

"Sad više kao pravnik i neko ko malo nešto zna o okvirnoj odluci o evropskom nalogu za hapšenje i saradnji u kaznenim stvarima, mislim da je u ovom slučaju važno da naša nadležna tijela dobiju odgovarajuća objašnjenja od nadležnih tijela Ujedinjenog Kraljevstva", kazao je Plenković.

On je dodao da to nije njegov posao kao predsjednika Vlade, već onih koji su zahtjev i podnijeli.

Upitan da prokomentariše to što je novo ročište zakazano znatno kasnije nego što je to previđeno na osnovu evropskog naloga za hapšenje, Plenković je kazao da bi zato i bilo dobro da hrvatska tijela zatraže pojašnjenja.

"Svako ima mogućnosti i prava koja su mu na raspolaganju, a po mom sudu ključno je pridržavati se procesnih pravila i striktno podijeliti nadležnosti pravosudnih tijela i Vlade kao izvršnog tijela", rekao je on.

Izvor: Tanjug

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Ro

07.11.2017 21:14

Sad će bolesni Hrvati okriviti Srbiju da je kriva.ha ha

ODGOVORITE
Name

goran

07.11.2017 22:43

E vidis ti 'bolesni' Hrvati imaju pasose na kojia pise EU. i oni kda gpd hoce mogu otici i tamo raditi raditi kada hove ali ne i mi 'zdravi' bosanci/Srbi jer nama za to isto treba mali milion papira

Name

@goran

08.11.2017 03:45

Pa jel to sreća, da možeš pobjeć iz države da bi mogo preživjeti?

Name

re @Goran

08.11.2017 06:40

A jel sreca ostati u drzavi u kojoj nista nemas,oni imaju izbor a mi ne da nemamo izbor,nego smo zakovani i fizicki i psihicki za dno.

Name

@@Goran

08.11.2017 06:46

Nije sreca ali je spas. Znaš kako Grunf kaže: Bolje je hrabro pobjeći nego kukavički poginuti! A ovo je preslikana zemlja iz Alan Forda.

Name

goran

08.11.2017 15:11

Нити сте ви срећни у ЕУ (јер сте посљедња рупа на њиховим гаћама) нити је ЕУ срећна са вама (јер отворено показујете свој нацизам). На сву срећу, као и свака заједница којој су Хрвати приступили (Аустроуграска, Прва Југославија, Друга Југославија) и ЕУ и НАТО ће се распасти након што су вам примили. А ми Срби нећемо никада у ЕУ и НАТО јер су НАТО + ЕУ = 4. рајх.

Name

Radomir

08.11.2017 06:01

Cim se dodje u EU svima sije sunce iz dupeta... Al mi je ta prica dosadila samo kulamo i kukamo a nista necemo da sami preuzmemo...

ODGOVORITE
Name

RE Radomor

08.11.2017 06:39

Tamo kako Vi kažete sija sunce iz d..ta, je raj za one koje hoće raditi. U suštini ja ne voilim kapitalizam, ali on je svima omogućio dobar život, i meni ta priča je uvijek dobra, a za Tebe gospodine Radomire je Rusija i Sibir i neka ti je sretan put tamo.

Name

Radomire

08.11.2017 06:41

Srbi znaju samo srbovati.

Name

Re

08.11.2017 06:47

Takav smo mi narod. Sjedimo s dupetom na jedmon mjestu i samo kukamo kako nam nije dobro. Ne daj Boze da to dupe moramo pomjerit i sta uradit okernuo bi se svijet naopako. Svi hoce guzovace na lak i neposten nacin.