Uslovna sloboda za Pudždemona

Smijenjeni katalonski predsjednik Karles Pudždemon i četvorica bivših članova njegove vlade za kojima je izdan evropski nalog za hapšenje, pušteni su na uslovnu slobodu po odluci istražnog sudije u Briselu, prenijele su agencije.

Svijet 06.11.2017 | 09:24
Uslovna sloboda za Pudždemona
Smijenjeni predsjednik Katalonije Karles Pudždemon i četiri bivša ministra tog španskog regiona pušteni su na uslovnu slobodu nakon saslušanja koje je pred sudom u Briselu trajalo više od 10 sati, prenosi Rojters pozivajući se na belgijsku televiziju VRT.

Uslovi puštanja na slobodu za sada nisu poznati, prenijela je televizija Al Džazira Balkans.

Pudždemon i bivši ministri Marija Seret, Antoni Komin, Luis Puig i Klara Ponsati predali su se juče policiji u Briselu, poslije čega su odvedeni u ekstradicioni pritvor.

Oni su otišli u Belgiju prošle nedjelje pošto su ih španske vlasti smijenile, primjenjujući specijalna ovlašćenja u cilju sprječavanja nezakonite secesije Katalonije.

Španski sud je izdao evropske naloge za njihovo hapšenje zbog pobune poslije proglašenja nezavisnosti Katalonije od Španije.

Smijenjeni katalonski lider izjavio je prekjuče da je spreman da sarađuje sa belgijskim vlastima, nakon što je Španija zatražila Evropski nalog za hapšenje.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Cirkus

06.11.2017 08:31

Pobjegulja. Pobjegao ko mlada.

ODGOVORITE
Name

Karadoz

06.11.2017 08:36

Stvar je u tome sto su se Belgijanci valili u problem bez potrebe. Sad ne znaju da li da ga izruce ili ne jer iste stvari imaju u svom dvoristu. Ako ga podrze Flamanci ce traziti nezavisnost...

ODGOVORITE
Name

borac

06.11.2017 09:08

Jos jedan dokaz da su ti veliko junaci samo obicne kukavice i gledaju da se spase a narod a glasaci nikoga to ne interesuje imamo slicni primjera.

ODGOVORITE