Čuveni narko bos izgubio pamćenje

Advokati meksičkog narko bosa Hoakina Guzmana zvanog "El Čapo", tvrde da se njegovo mentalno zdravlje pogoršava u američkom federalnom zatvoru u Njujorku zbog restriktivnih mera koje se primenjuju i da je "El Čapo" počeo da halucinira, prenosi Ej-Bi-Si njuz.

Svijet 04.11.2017 | 07:11
Čuveni narko bos izgubio pamćenje
Advokati su to naveli u zahtevu za psihološku procenu njihovog klijenta koji su podneli sudu.

Američka televizija podseća da se "El Čapo" u njujorškom zatvoru nalazi od januara i da se na njemu primenjuju restriktivni uslovi, poznati kao specijalne administrativne mere.

"Savetnik je bio u posetama Guzmanu od februara i primetio je da je tokom poslednjih mesec dana kod njega došlo do značajnog pogoršanja mentalnog zdravlja", stoji u zahtevu.

Advokati navode da "El Čapo" više ne može da se seti ljudi, mesta i događaja, žali se na halucijacije i da ga proganjaju, tvrdeći da ga vlada snima tokom boravka u ćeliji.

"Savetnik je primetio da je Guzman počeo da često ponavlja to što govori i ponekad zaboravi o čemu se uopšte razgovara. Timu odbrane je jasno da sa Guzmanom nešto nije u redu", piše u zahtevu.

Advokati traže da "El Čapa" pregleda neuropsihijatar i upozoravaju da bi, ukoliko to ne bude ispunjeno, njegovo stanje "moglo na kraju do dovede do zaključka da nije sposoban za suđenje".

Vođa narko-kartela "Sinaloa" je bežao iz dva zatvora u Meksiku, u kojima je bezbednost bila na najvišem nivou, pre nego što je rošle godine uhapšen i kasnije izručen SAD.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

U BiH

04.11.2017 07:06

Mi njima onog Kandica.Oni nama El Chapa.Posteno.Koliko je droge u ovoj zemlji samo nam on jos fali.Osjecao bi se ko kod kuce.

ODGOVORITE
Name

Lol

04.11.2017 07:09

U Srbiju na liječenje

ODGOVORITE