U Italiji droga ekstremista "ID"

U Italiji je zaplijenjeno više od 24 miliona tableta sintetičkog opijata, čija je vrijednost procijenjena na 50 miliona evra, koje su ekstremisti "Islamske države" planirali da prodaju da bi finansirali napade širom svijeta, saopštili su danas italijanski zvaničnici.

Svijet 03.11.2017 | 14:13
U Italiji droga ekstremista "ID"
Pilule su zaplijenili pripadnici finansijske policije i carine u najvećoj italijanskoj luci Đoja Tauro, navodi se u saopštenju predsjednika lokalnog suda.

Objavljen je i video snimak na kom se vidi kako policija otvara kontejner pun kutija "tramadola", jakog lijeka protiv bolova koji se može dobiti samo na recept.

Međunarodni istražitelji su saopštili da droga pripada "Islamskoj državi".

Tužilac je istakao da je prodajom droge direktno rukovodila "Islamska država" da bi finansirala terorističke aktivnosti.

Kako se navodi, jednim dijelom novca zarađenog od prodaje droge finansirali bi ekstremističke grupe u Libiji, Siriji i Iraku.

(Tanjug)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

To su lazi!

04.11.2017 09:58

Sinoc sam isla s ocem u Hitno- on umire od vode u plucima koja se vraca. Cekali smo satima. Ja sam ponijela njegovu medicinsku listu, 2 banane, 2 pelene, punjac za njegov mobil. Iza zastora je urlala stara Arapkinja. Satima. Niko se nije obazirao. Cekala je mjesto na psihijatriji. Ne zna nikakav drugi jezik. Dala sam joj jednu bananu i vode dva puta. Drugu Arapkinju je naprasila medicinska s pitanjem zasto poslije 7 godina ne zna svedski i svoj osobni broj. Oni su toliko mrzeni na svim nivoima u drustvu da im se pripisuje i sta su urafili, a i sta nisu.

ODGOVORITE