Hitler preživio 2. svjetski rat?!

Dokumenti sa kojih je skinuta oznaka "povjerljivo" pokazuju da je Američka obavještajna agencija (CIA) imala informaciju o čoveku koji je za sebe tvrdio da je Adolf Hitler, a koji je živio u Kolumbiji među bivšim nacistima, pedesetih godina prošlog vijeka.

Svijet 02.11.2017 | 07:15
Hitler preživio 2. svjetski rat?!
Prema dokumentima, čovjek po imenu Filip Citroen pozvao je agente CIA 1954. godine i saopštio im da je upoznao navodnog nacističkog diktatora Adolfa Hitlera. Takođe im je rekao i da živi u gradu Tunja, u Kolumbiji.



Citroen je naveo i da Nijemci u Tunji slijede navodnog Adolfa Hitlera, obraćaju mu se sa "Firer Stariji" i da ga pozdravljaju nacističkim pozdravom.

Da bi potkrijepio priču, Filip Citroen je agentima CIA pokazao fotografiju na kojoj sjedi pored Hitlera. 

Takođe je otkrio da je Hitler u januaru 1955. godine napustio Kolumbiju i otišao u Argentinu.

CIA međutim nije ozbiljno shvatila tvrdnje nazivajući ih "fantazijama". 

Drugi muškarac, čije ime je zavedeno pod šifrom Simelodi-3 (Cimelody-3), je pozvao agente CIA i ispričao im istu priču. 

Simelodi-3 je rekao da je Citroen održavao kontakt sa Hitlerom jednom mjesečno prilikom redovnih poseta Kolumbiji.

Agenti CIA su posumnjali u vjerodostojnost izveštaja navodeći da "ni odeljenje CIA ni Simelodi nisu mogli da procijene valjanost informacije koja je stajala u beleški, ali da je ona prosleđena kao informacija od mogućeg interesa".

Hitlerova sudbina je dugo bila predmet spekulacija i teorije zavjere.

Istoričari vjeruju da je Adolf Hitler počinio samoubistvo 1945. godine u bunkeru u Berlinu.

Izvor: RTS

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ЕУ = 4. Рајх

02.11.2017 09:43

Било какав траг хитлеровог тијела никада није пронађен. Лобања коу су Руси наводно нашли код његовог бункера приликом ослобађања Берлина је, показало се након генетских испитивања у Москви прије неколико година, припадала некој жени. Зато је прича о наводном спаљивању његовог тијела након наводног самоубиства крајње шупља: Наводно је тијело поливено бензином и "кремирано" (чак и филм "Der Untergang" показује ову верзију приче). Проблем је што бензин, поготово на отвореном, не развија толико високу температуру нити има енергије да толико дуго може да гори да би потпуно уништио људско ткиво (кожу, мишиће, органе) а камоли људске кости. Сваки погребник ће вам рећи да се кремирање врши на 760 до 980 степени Целзијуса (и тиме се и људске кости претварају у пепео) а бензин гори на максимално 600 степени Целзијуса. Међутим, хитлерове идеје о стварању "уједињене Европе" које је прокламовао за вријеме Тређег рајха живе данас у форми Европске Уније која је Четврти рајх а НАТО чини све оно што је и он чинио (напада друге земље без да су исте помислиле а камоли напале неку од чланица "алијансе").

ODGOVORITE
Name

Kakva Pravda

02.11.2017 15:18

Naravno da je preziveo rat,lik takvog psiho profila ne dize ruku na sebe.Zna se i ko mu je pomoga u bjekstvu(zapad,vatikan) u stvari on i nije bjezao od njih vec od Crvene Armije.Staljin i Sovjeti su sve to znali ali su se zbog ,,mira u svijetu pravili budale,,.

ODGOVORITE
Name

Špekulacija

02.11.2017 21:01

To su sve špekulacije. Ali narod voli špekulacije. A špekulacije samo prave probleme istom tom narodu.

ODGOVORITE