Uvreda: Kraljicu nazvao seljankom

Tvorac serije Crown, Piter Morgan, Elizabetu II u intervjuu za Sunday Times nazvao je ženom “ograničene inteligencije” dodavši da je kraljevska porodica “jedna poremećena institucija”.

Svijet 01.11.2017 | 14:02
Uvreda: Kraljicu nazvao seljankom
Morgan je za časopis priznao da ne bi poverovao da mu je ranije neko rekao kako će pisati scenarijo za serije o Elizabeti II.

"Ne bi mi palo na pamet da se može još išta reći o toj seljanki ograničene inteligencije, koja bi mnogo više brinula o svojim psima i uzgoju konja nego obavljala dužnosti monarha", rekao je.

Morgan, koga opisuju kao zagriženog republikanca, kaže i da je impresioniran kraljičinom sposobnošću opstanka bez obzira na “katastrofalne greške”, za razliku od parlamentarnih poslanika koje su pogrešne odluke stajale karijere. Članove kraljevske porodice u intervjuu je nazvao “parazitima ili virusima koji mutiraju”.

"Pogledajte samo koliko je premijera otpremila u kovčege, nakon što su je dobro ‘izblamirali’, a ona je još na tronu, nadživela ih je. Reč je o jednoj poremećenoj instituciji i potpuno suludom sistemu, ali možda im upravo on omogućava da idu napred."

Piter Morgan je privatni život dugovečne vladarke otkrio u filmu “Kraljica” iz 2006. u režiji Stvena Friera, a potom i na pozorišnim daskama West Enda. Za ulogu Elizabete II u pomenutom filmu je Oskarom nagrađena slavna britanska glumica Helen Miren.

Dok se taj film bavio Elizabetom u zreloj životnoj dobi, radnja serije “Kruna” prati život mlade princeze koja se udaje za Filip Mauntbatena u turbulentnim vremenima nakon Drugoga svetskog rata. Elizabetu II. u seriji utelovljuje Kler Foj, koja je u Bi-Bi-Si-jevoj mini-seriji Wolf Hall iz 2015. glumila drugu britansku kraljicu, Anu Bolen.

Morgan je u svakoj sezoni serije “Kruna” planirao da prikaže desetgodišnje razdoblje kraljičine vladavine, a priča počinje zamršenim preuzimanjem trona nakon smrti kralja Džordža VI pod nadzorom tadašnjeg premijera Vinstona Čerčila. U trećoj i četvrtoj sezoni serije kraljicu će glumiti Olivija Kolman.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

svasta

01.11.2017 20:14

Ova ziva jos?

ODGOVORITE