Njima burme nisu dokaz ljubavi

Američki predsjednik Donald Tramp nikada ne nosi prsten, a za razliku od njega, Melania nosi vjerenički i vjenčani.

Zabava 29.10.2017 | 14:39
Njima burme nisu dokaz ljubavi
Sve u vezi s engleskom kraljevskom porodicom javnosti je sve zanimljivo, pa i oni detalji na koje se inače ne bi ni osvrnuli. Tako nije mogla promaknuti ni činjenica da Kejt Midlton, osim vjereničkog, koji je naslijedila od princeze Diane, nosi i vjenčani prsten a da ga Vilijam ne nosi.

Jednostavno ne voli nakit

Što je najzanimljivije, Vilijam nikada nakon dana vjenčanja nije viđen kako nosi burmu. Razlog je, kako je otkrila za britanski "Vogue" Peni Džunior, vrlo jednostavan. – Ne voli nakit, jednostavno mu nije drag, pa zato i ne nosi vjenčani prsten – izjavila je Džunior.

Ova Vilijamova odluka može se povezati i s čestim stavom pripadnika britanske aristokracije kako je nakit rezervisan za žene, koji dijeli i dobar dio muškaraca u cijelom svijetu. Tako ni Vilijamov djed princ Philip ne nosi prsten, iako je u propisima o oblačenju kraljevske porodice uvedeno kako se vjenčani prsten ne ubraja u nakit.

Bijela kuća nema takva pravila, ali se ipak očekuje od prvog čovjeka Amerike da nosi vjenčani prsten. No, to se s Donaldom Trampom nije dogodilo. Američki predsjednik nije ni prije nosio vjenčani prsten, pa je takav običaj nastavio i kada je pobijedio na izborima.



Za razliku od njega, Melania nosi vjerenički i vjenčani prsten. Ni glumac Vil Smit već neko vrijeme ne nosi prsten, što su mnogi protumačili kao konačan kraj braka s Džedom Pinkett. Već se u nekoliko navrata govorilo o tome kako se par razvodi. No, to se ni nakon skidanja prstena nije dogodilo.

Klasična podjela u kojoj su obično supruge one koje nose vjenčani prsten za razliku od svojih supruga pada u vodu kod nekoliko američkih parova.



Kod njih je situacija – obrnuta. Među njima su glumci Džordž Kluni i Met Dejmon, koji skidaju burme jedino kada je to za potrebe snimanja filmova.

Umjesto burme – tetovaža A na rukama njihovih boljih polovica, Amal Kluni i Lučiana Barroso, tek se povremeno može vidjeti vjenčano prstenje. Američka pop-zvijezda Bijonsi i njen suprug Džej Zi nose burme, ali ne klasične.

Poznati par ima istetoviran broj četiri na prstenjaku lijeve ruke jer taj broj ima značenje – Džej je rođen 4. decembra, a Bijonsi 4. septembra.

Izvor: Večernji list

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Aman,

29.10.2017 20:03

Ovo je 2017. ta bizuterija je prevazidjena. Ljubav se ne dokazuje i pokazuje cak ni brakom. Ja vjerujem u postovanje i ljubav bez papira i bizuterija. Ono sto je jedan muskarac ucinio za mene bez prstena i seksa pozeljele bi one od 19 godina i mnoge udate.

ODGOVORITE
Name

Baja

30.10.2017 22:04

Samo suska dolazi u pitanje jebes burmu svi znaju dasmo glupi

ODGOVORITE