Šta se krije iza oružja u Jajincima?

Svjedok-saradnik u procesu za aferu Državni udar, Saša Sinđelić, tvrdi da je pronađeni arsenal oružja u Jajincima, koji je povezivan sa pripremom napada na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, bio zapravo predviđen za napad na njega.

Region 26.10.2017 | 21:40
Šta se krije iza oružja u Jajincima?
Sinđelić je danas u Višem sudu u Podgorici svjedočio i o okolnostima prilikom njegove predaje vlastima Srbije i naveo da je bilo planirano njegovo ubistvo.

„Sve što su oni meni u BIA tada rekli je bilo to da je meni život ugrožen i da je najverovatnije da, da se nisam predao, bio bih ubijen“, kazao je Sinđelić.

Odmah potom dodaje:

„Ali način na koji su to rekli – nisu hteli da mi kažu od koga… E zbog toga smatram da neko te ljude štiti.“

Potom je istakao da je posle nekoliko dana pronađeno pomenuto oružje u Jajincima.

„Tek posle nekoliko dana ja sam čuo kako je neko navodno…negde tamo pronađeno puno oružja i još je medijski okrenuto…vozilo da je neko hteo da napravi atentat na Vučića. A šta je zanimljivo? Da je to vozilo upravo bilo upravo na tom putu… Meni je posle sastanka sa Edijem na Kalemegdanu izvršeno presretanje. Jedno vozilo je ispred zakočilo, a drugo vozilo je krenulo u obilaženje. Čovek je imao masku, izbacio ruku sa pištoljem…“ ispričao je Sinđelić pred sudskim vijećem Suzane Mugoša, objašnjavajući dalje kako je izbjegao to vozilo i ističući da ga o tim okolnostima niko nije htio ispitivati.

Podsjetimo, početkom novembra prošle godine srbijanska policija je u garaži na Novom Beogradu našla automobil u kome je bila veća količina oružja. Arsenal je otkriven u okviru istrage o oružju nađenom krajem oktobra u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima.

Izvor: In4s

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sta Je Istina

26.10.2017 23:01

Da nekog ubiju iskoristenom zoljom?? Istina se zna i na rubu je da bude tragikomicna,neko je ponio da vrati otpad ostao iz rata jer drzava nudi amnestiju i taman kad se je raspitao sta treba da uradi zbog prekomplikovane procedure i kilo papira koju treba da popuni jednostavno je sve bacio u obliznju sumu. Sve ostalo je napuhano od medija.

ODGOVORITE
Name

Misko

27.10.2017 06:33

eto vidis kako je sve jednostavno. Ali nema pravde na ovom svetu. Jos ce i da osude tog dobricu. Sramota.