“Agrokor“: Odbili žalbu Tužilaštva

Vanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je odluku suda da se svi osumnjičeni u aferi “Agrokor”, osim osnivača “Koncerna” Ivice Todorića, mogu braniti sa slobode.

Region 23.10.2017 | 16:22
“Agrokor“: Odbili žalbu Tužilaštva
“Vanraspravno vijeće odbilo je žalbu Tužilaštva i potvrdilo odluku sudije istrage”, rekao je portparol zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Tako je Vijeće potvrdilo odluku suda da se 14 osumnjičenih mogu braniti sa slobode zato što, prema stavu Suda, ne postoji opasnost od uticaja na svjedoke, prenose hrvatski mediji.

Tužilaštvo je u petak podnijelo žalbu na odbijanje zahtjeva za određivanje istražnog zatvora za 14 osumnjičenih u slučaju “Agrokor”.

Županijski sud u Zagrebu prošle srijede je odredio istražni zatvor samo vlasniku “Agrokora” Ivici Todoriću, a njegovi sinovi Ante i Ivan, kao i još 12 privedenih, brane se sa slobode.

Ivica Todorić još je nedostupan pravosudnim institucijama.

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Jugoslovenska udbaška peta kolona

23.10.2017 14:34

Udbaška peta kolona je promijenila imu u Tajkuni i nastavila pljačkati ove jadne narode. Prije obavjeste Tajkuna da će protiv njega podići optužnicu pa ga sačekaju da ode i onda ga ganjaju kao fol. Vratice se kući za koju godinu kao braća Karić i nastaviti sa pljačkkom sopstvenog naroda. Sve po istom obrascu.

ODGOVORITE
Name

RE

23.10.2017 15:51

Ovde se radi o tome da je vrh drzave umjesan u kriminal koji se radio u Agrokoru godinama. Sada montiraju proces i zele okriviti iskljucivo Todorica, i time oprati sebe. Mafijaska drzava kompletna, zmirili su dvije decenije na "oba oka" a sad kad je balon pukao satro bore se protiv kriminala. Providno krajnje,...