Važna pobjeda Srpske liste

Predsjednik Srpske demokratske stranke Vukota Govedarica čestitao je Goranu Rakiću izbor za gradonačelnika Kosovske Mitrovice i ubjedljivu izbornu pobjedu Srpske liste u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom na lokalnim izborima koji su juče održani na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz SDS.

Republika Srpska 23.10.2017 | 12:42
Važna pobjeda Srpske liste
Govedarica je, u telefonskom razgovoru, poručio Rakiću da istraje u svojoj političkoj borbi u zaštiti interesa srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici ali i na Kosovu i Metohiji.

Govedarica je istakao značaj apsolutne pobjede Srpske liste na juče održanim lokalnim izborima na Kosmetu, naglasivši da srpski narod mora da ima svoje izabrane predstavnike kako bi bio u stanju da zaštiti srpske nacionalne interese.

Rakić se zahvalio Govedarici na interesovanju koje je pokazao za trenutnu političku situaciju na Kosovu i Metohiji, navodeći da će zajedno sa svojim političkim saborcima okupljenim oko Srpske liste istrajati u političkoj borbi za ravnopravnost i zaštitu interesa srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

Govedarica i Rakić su se složili da niko ne može shvatiti koliko je danas težak položaj Srba na Kosovu i Metohiji kao što to mogu Srbi koji žive u Republici Srpskoj jer su u jednom istorijskom trenutku u Bosni i Hercegovini bili majorizovani i bili prinuđeni da se bore za zaštitu svojih političkih i nacionalnih prava, saopšeno je iz Srpske demokratske stranke.

Čestitku Srpskoj listi sinoć je uputio i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na velikoj pobjedi koju je ostvarila na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji i istakao da će to omogućiti lakše ostvarivanje srpskih nacionalnih interesa u pokrajini.

Srpska lista, koju podržava zvanični Beograd, osvojila je apsolutnu pobjedu u svih deset opština sa srpskom većinom na jučerašnjim izborima na Kosovu i Metohiji, prema preliminarni rezultatima iz Izbornog štaba Srpske liste.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

SENKA

23.10.2017 10:47

SADCE SE DODIK PRIDRUZIT I RECE DAJE ITI REPUBLIKA SRBSKA

ODGOVORITE
Name

siptar

23.10.2017 12:33

Dobro nam dosli u parliament.

Name

TRN

23.10.2017 10:53

Koji Debili pa sta su trebali stari Rimljani pobjediti...

ODGOVORITE
Name

23.10.2017 13:21

Izjava godine !!!!! Ja mislio da će Pigmejci dobiti izbore

ODGOVORITE