NBA: Vigins utišao Oklahomu, Bjelica 3 poena!

Melo – bang! Vigins – BAAANG! Fantastičan meč u Oklahomi. Los Anđeles video Dejvisa i Kazinsa. I još jedna teška povreda… Košarkaši Minesota Timbervulvsa nadigrali su Oklahoma Siti Tander 115:113, a Nemanja Bjelica učestvovao je sa svega tri poena (1/1 tri) uz po skok i izgubljenu.  

Košarka 23.10.2017 | 12:30
NBA: Vigins utišao Oklahomu, Bjelica 3 poena!
Vulvsi su do neočekivane pobede u Oklahomi slavili trojkom Endrua Viginsa sa više od deset metara uz zvuk sirene, neposredno nakon što je Karmelo Entoni trojkom doneo vođstvo Tanderu.

Vigins je meč završio sa 27 poena (10/20 iz igre, 2/7 trojke) uz sedam skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte, a u stopu ga je pratio Karl Entoni-Tauns sa takođe 27 poena (11/17) i 12 uhvaćenih lopti.

Dvocifren učinak imali su još Džef Tig sa 19 poena, devet asistencija i šest skokova, Džimi Batler sa 15 poena (7/17) uz po šest skokova i asistencija, te Taž Gibson sa 11 poena i deset uhvaćenih lopti.

U ekipi Tandera najefikasniji je bio Rasel Vestbruk sa 31 poenom, deset asistencija i pet skokova, Entoni je meč završio sa 23 poena, 17 uz 13 uhvaćenih lopti dodao je Stiven Adams, dok je Pol Džordž postigao 14 poena uz osam proigravanja, šet skokova i četiri ukradene.

Odlična podrška sa klupe za rezerve bili su Rejmond Felton i Džerami Grant sa po 12 poena.

Rasel Vestbruk, što uglavnom nije mogao da radi prošle sezone, odložio je pas na stranu za novog VIP saigrača, Karmela Entonija, a ovaj hladnokrvno pogodio dno mrežice za 113:112 na svega 4,7 sekundi pre kraja meča.

Buka u Oklahoma Sitiju još se nije ni stišala, a gosti su preko Endrjua Viginsa pronašli izlaz iz naizgled bezizlazne situacije, iako treneru Tomu Tibodou nije ostao nijedan tajm-aut na raspolaganju.

Trebalo je preći celo igralište, podići se i pogoditi.

Prvom piku sa drafta 2014. godine nedostajao je sekundi da stigne do linije za tri poena, ali nije mario - digao se sa otprilike devet metara i, o tablu, spustio loptu u pobedu večeri - 113:115 za Minesotu u čijim redovima naš reprezentativac Nemanja Bjelica nije blistao.

Zapravo, Bjelica je šutnuo samo jednu trojku i pogodio, uzeo jedan skok i na parketu proveo ukupno devet minuta.

Tibodo je "brejk" na parketu sveže formiranog "Big3" projekta Vestbruk/Entoni/Džordž tražio forsirajući jutros nezaustavljive Karla Entonija Taunsa, koji je postigao 27 poena uz šut 9/10 za dva i 2/7 za tri poena. Još jedan prvi pik kojeg "vukovi" imaju u sastavu sakupio je i 12 skokova, četiri ofanzivna, ali podelio i četiri lopte rivalima u ruke.

Vigins je takođe stigao do 27 poena, šutirajući trojke takođe 2/7 što poslednji koš na meču čini utoliko vrednijim - Kanađanin se na njega odlučio iako je ubacio jednu trojku iz šest pokušaja do tada.

Svi starteri u Minesotinom timu bili su dvocifreni - Tadž Gibson ubacio je 11 poena, uz deset skokova, Džimi Batler 15 poena uz šest skokova, a Džef Tig 19 poena uz šest skokova i devet asistencija.

Ako bi se klupa koja odmara ovu veoma bučnu petorku bolje uključila u nastavku sezone, Minesota bi zaista mogla posle dugog perioda "tinjanja" na dnu Zapada da se uključi u borbu za plej-of.

Svi rezervisti zajedno postigli su 16 poena, ali i stigli da šutnu svega 15 puta od čega Gorđi Đieng i Džamal Kraford 12. Ubacili su tri.

Entonijeva trojka za prerano proslavljenu pobedu donela mu je učinal od 23 poena (9/19 iz igre), uz dva skoka, dve asistencije, tri ukradene i dve izgubljene lopte. MVP prošle sezone, Vestbruk, postigao je 31 poen uz šut 12/24. Imao je pet skokova, deset asistencija i dve izgubljene lopte, a s njim na parketu Minesota je napravila 17 poena prednosti, dok je Tander sa rezervnim plejmejkerom Rejmondom Feltonom bio 23 poena u plusu!

Felton je postigao 12 poena, uz skok i dve asistencije.

Pol Džordž, bivša zvezda Indijana Pejsersa koja se odlučila za "Vestbrukov klan" prošlog leta, ubacio je 14 poena uz šut iz igre 6/20. Imao je i šest skokova, osam asistencija i četrii ukradene lopte.

Stiven Adams borio se sa unutrašnjom linijom Minesote 35 minuta i stigao do 17 poena i 13 skokova uz šut 8/12 iz igre.

Minesota je imala 13 poena prednosti u prvoj i 14 u trećoj četvrtini, ali je početkom poslednje deonice ta prednost počela da se topi sve do rezultata 110:110, kada je duga dvojka Taunsa na pas Batlera otvorila rafalnu paljbu na obe strane parketa - za svega 9 sekundi pogodili su Tauns, Entoni, pa Vigins.

NBA se vratio!



Nju Orleans Pelikansi savladali su Los Anđeles Lejkerse 119:112, odbivši nalet "jezeraša" koju su serijom 27:4 preokrenuli u Stejpls centru, ali su gosti uzvratili sa 11:0 za prvu pobedu u sezoni.

Pelikanse su predvodili Entoni Dejvis sa 27 poena (9/18) i 17 skokova, te Demarkus Kazins sa 22 poena (8/17) uz 11 uhvaćenih lopti i osam asistencija.

Pratili su ih Entvan Mur sa 19 poena, te Ian Klark i Džru Holdej sa po 14, a Holidej je imao i šest asistencija, pet skokova uz četiri ukradene lopte.

Najbolji u ekipi Lejkersa bio je rezervista Džordan Klarskon sa 24 poena i pet asistencija, po 20 su dodali Kantavijus Koldvel-Poup i Kajl Kuzma, koji je imao i šest skkova.

Drugi pik Lonzo Bol se opet ispromašivao, pogodio je samo tri od 13 šuteva pa je meč završio sa osam poena, ali je imao 13 asistencija i osam skokova.

Da li Entoni Dejvis i Demarkus Kazins mogu zajedno? Pa, pitajte Los Anđeles Lejkerse.

Tandem centara Nju Orleans Pelikansa rasturio je drugu najtrofejniju franšizu u "Stejpls centru" postigavši ukupno 47 poena - Dejvis sedam više.

"Obrva" je imao i 17 skokova, tri asistencije, tri ukradene i izgubljene lopte i tri blokade, dok je "Bugi" domaćina dokusurio sa 11 skokova, osam asistencija, ali i šest izgubljenih lopti u nameri da kreira kada je to bilo suvišno.

Džru Holidej ubacio je 14, Itvon Mur 19, dok je Ian Klarl s klupe doneo 14 poena zaustavljajući retke pokušaje Lejkersa da se vrate u meč posle pada na 22 poena zaostatka već u drugoj četvrtini.

U petorci koju izvodi Luk Volton dvocifren je bio samo Kentavijus Kaldvel-Poup sa 20 poena (7/11 iz igre), dok su ostali "klinci" bili daleko ispod nivoa koji zahteva i liga, ali i žuto-ljubičasti dres - Lari Nens Džunior 6, Brendon Ingram 7, Lavar Bol 8 poena uz šut 0/5 iz igre.

Momak kojem brljivi otac stvara nepotreban pritisak izjavama da će biti bolji od Stefena Karija donekle je užasno šutersko veče (3/13 ukupno) nadoknadio sa osam skokova i 13 asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.

S njim na parketu Lejkersi su napravili minus od 24 poena.

Sve što su starteri upropastili pokušali su da nadoknade rezervisti Džordan Klarkson i Kajl Kuzma. Klarkson, koji igra kao zamena Bolu, postigao je 24 poena, uz pet asistencija, dok je Kuzma sa četvork doneo 20 poena i šest skokova.

Premalo za "pelikane" koji su izgleda pronašli način kako da upare dva centra u petorci u eri kada mnogi timovi igraju bez ijednog.



U prvom meču večeri Bruklin Netsi su savladali Atlanta Hokse 116:104, predvođeni Alanom Krebom sa 20 poena i pet skokova "sa klupe".

Pratili su ga Demari Kerol sa 17, te Karis Lavers i Dianđelo Rasel sa po 16, a bivši plej Lejkersa je imao još deset asistencija i sedam skokova. Dvocifren je bio i Trevor Buker sa 14 poena, šest skokova i četiri asistencije.

U ekipi Hoksa najefikasniji je bio Marko Belineli sa 19 poena (5/13), 17 je dodao Denis Šruder uz očajan šut iz igre (5/22), a imao je i osam asistencija, dok je 16 poena ubacio Kent Bejzmor.



Na Istoku poraz nemaju Vašington i Toronto, a bez pobede su i dalje Njujork, Čikago i Filadelfija, dok su na Zapadu neporaženi Hjuston, Klipersi, Memfis i San Antonio, bez pobede Dalas i Finiks.

NBA, rezultati:

Nets – Hoks 116:104
Tander – Vulvs 113:115
Lejkers – Pelikans 112:119

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar