Sembersko sijelo u Dvorovima

U organizaciji Udruženja žena "Bijeli anđeo" iz semberskog sela Dvorovi sinoć je održana tradicionalna turistička manifestacija "Sembersko sijelo" kojoj je prisutvovalo oko pet stotina gostiju iz Republike Srpske, Srbije, Federacija BiH, Hrvatske, Austrije i Mađarske.

Republika Srpska 23.10.2017 | 11:06
Sembersko sijelo u Dvorovima
Za samo nekoliko godina postojanja "Bijeli anđeo" je stekao svoje poklonike i aktere i dao značajan doprinos njegovanju i očuvanju kulturne baštine Semberije i Republike Srpske.

Istovremeno je izrastao u najpoznatije i najznačajnije udruženje žena u Srpskoj i regiji.

Aktivnosti Udruženja žena iz Dvorova nisu ostale nezapažene.

Na brojnim privredno-turističkim manifestacija u zemlji i u inostranstvu "Bijeli anđeo" je dobio najveća priznanja.

Na "Semberskom posijelu" sinoć je ovo udruženje proglašeno za najuspješnije na Balkanu.

Priznanje Međunarodnog turističkog saveza SACEN uručio im je Goran Poletan, član SACENA u Australiji.

Za doprinos radu i razvoju udruženja žene Dvorova uručile su priznanja pojedincima, organizacijam ai srodnim udruženjima.

 

BN

 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Crni Gruja

23.10.2017 13:15

Beli anđeo i latinica. Niđe veze. Kako ih samo nije sramota.

ODGOVORITE
Name

gordana

23.10.2017 14:57

To je neko skaradno udruženje koje nosi sveto ime, crna je tradicija koje one promovišu. Naprave pite i korfne, uzmu svaka po stoljnjak i pletene čarape iz kuće pa nakite onaj svoj štand i to kao neka tradicija. Nigdje nema omladine i pravog očuvanja starih zanata i rukotvorina nego je sve u svrhu da udovice prožive pod stare dane ono što nisu mogle dok su im muževi bili živi, da se kunđure i krkaju po restoranima.

Name

Ledinci

23.10.2017 13:20

Kakvo sijelo, to je najobičniji krkanluk u restoranu Globus na račun građana Bijeljine jer se pomenuto udruženje finansira iz budžeta grada.

ODGOVORITE
Name

Боже

24.10.2017 10:57

Oпрости им не знају шта раде? Не могу да схватим да се још злоупотребљавају света лица за оваква удружења??? Иза светих лица су се заклањале само у вријеме рата којекакве назови кафане са сумљивом работом у њима!? Крајње је вријеме,ако неће држава,онда да се црква огласи поводом злоупотребе светих лица у називима који не припадју цркви и њеним светињама!!!

Name

rada

24.10.2017 12:52

Beli anđeo nije sveto lice ni svetac, to je freska deo kompozicije Mironosice na Hristovom grobu iz crkve Vaznesenja Hristovog manastira Mileševe i spada u najpoznatije freske Srbije ali se ubraja i u velike domete evropskog slikarstva. Smatra se jednim od najlepših radova srpske i evropske umetnosti srednjeg veka i nikako joj nije mesto na vašarskim i kafanskim manifestacijama koje sa umetnošću nemaju nikakve veze.